Router+net24- problem z dostepem do internetu

Witam! Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, bo już trochę się z tym męczę i ręce opadają. :wink: Sprawa wygląda tak- router skonfigurowany i internet jest (net 24)- ale tylko na jednym komputerze podłączonym do sieci. W tym przypadku po prostu uruchomiłem kompa i mogę korzystać z neta, a we właściwościach TCP/IP połączenia lokalnego mam zaznaczone automatyczne uzyskiwanie IP. Natomiast na innych kompach abym mógł w ogóle połączyć sie z routerem muszę tam wszystko ręcznie wklepać (automatycznie nie chce połączyć), połączenie widzi, można z przeglądarki wejść do konfiguracji routera, a mimo to internetu nie ma. Tak samo przy bezprzewodowym połączeniu laptopa. O co chodzi?

Dodam że gdy łączyłem się jedynie przez switcha, net działał na wszystkich kompach.

A może podał byś jaki to router (model) :roll:

zobacz jaką masz wpisaną rozpiętość adresów IP w zakładce serwer DHCP może tu jest problem!?

Oczywiście, już podaję. Jest to Request AWHG-25 (ADSL 2/2+)

Co do rozpiętości IP, jeśli chodzi o sieci to jestem laikiem. W zakładce DHCP mam:

DHCP Server

• starting ip address

• ip pool count (50)

• lease time (10800s)

DNS

• DNS relay (use user discovered dns server only)

• Primary DNS server

• Secondary DNS server

Czy chodzi o wartość pool?

piotruś , Witam czy rozwiazales juz problem z routerem request awgh-25 ?? wiesz jak go skonfigurowac ? bo mam ten sam problem . pozdrawiam