Router nie ładują sie strony www (gg skype steam dziala)


(Chlystek) #1

Mam problem z routerem internet na nim jest na LANie i tutaj nie laduja sie srony www (działaja te na ktorych bylem wczoraj na poprawnej konfiguracji routera)

Karta sieciowa ma ustawione automatyczne pobieranie adresu IP i DNSów (wczoraj na tych opcjach działał internet)

A dzis przy zmianie nazwy wyswietlanej przez wi-fi przestal dzialac mi internet na LANIE

Wifi działa normalnie na komputerze otwieraja sie trony www każda jaką nie wpiszę a na lanie nie co zrobic z tym fantem ?

A i wi fi ma ustawione automatzcyne pobieranie ip i DNSOW

Może coś w ustawieniach routera pogrzebałem nie tak ??

Antywirusa odinsalowalem bo myslałem ze on blokuje ale okazało się ze nie

ASUS WL-AM604G router

Może ktos ma takowy lub wie jak go skonfigurowac?

PSpo co ja zmieniałem ta nazwe ;/;/

THX ZA POMOC


(niezDarek) #2

a jeśli wpiszesz IP strony w pole adresu co się dzieje ??

google.pl ma IP 74.125.77.104


(Chlystek) #3

Z IP poszło ale jak wpisalem np w wyszukiwarce dobreporgramy to błąd jest ;/

Błąd!

Nie odnaleziono adresu:


Próbujesz odwiedzić adres http://google.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.

Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo.

(niezDarek) #4

czyli szwankują DNS'y

spróbuj korzystać z openDNS

http://www.magazyninternet.pl/artykul/3 ... zniej.html


(Chlystek) #5

No ale wczoraj normalnie działało a teraz padło ...

Wczoraj wszystko automatycznie pobieralo Ip i DNSY a teraz nie działa co zrobic??