Rozłączanie internetu w routerze Linksys WAG200G


(Soszyk102) #1

Witam,

mam problem z wyżej wymienionym routerem. Przy korzystaniu z internetu, z nieznanych mi przyczyn po prostu go nagle rozłącza i router sam odnawia połączenie. Mój komputer stacjonarny niezależnie czy podłączony kablem, czy poprzez adapter wifi co jakiś czas traci połączenie. To samo dzieje się również na tablecie czy telefonie czy laptopie. Ogólnie problem występuje gdy, tak to nazwyając, coś się zmienia, czyli jak np przeglądam internet i ładuję różne strony internetowe. Podczas np. grania online problem występuje zdecydowanie rzadziej. Ale jak przęglądam fora internetowe, często otwierając nowe tematy to po jakimś czaś pach, nie ma internetu, i łączy się ponownie. Jest to okropnie denerwująca sprawa...

Dodam, że resetowałem router do ustawień fabrycznych, nie jest to wina mojego operatora (Netia) i że kiedyś ten problem nie występował. Nie wiem kiedy dokładnie się to pojawiło, ponieważ dopiero niedawno wróciłem do domu rodzinnego na dłużej, ale podejrzewam że moze to być po prostu wina już tego starego routera. Czy ktoś może mi polecić jakiś sposób na definitywne sprawdzenie, że jest to wina sprzętu, żebym nie musiał w ciemno kupowac nowego?


(Drobok) #2

Popraw tytuł tematu na konkretny - mówiący o problemie. Zrobisz to korzystając z opcji edytuj w poście otwierającym temat


(ahonen97) #3

Spróbuj zainstalować nowe firmware  ze strony Linksysa nic nie napisałeś jakie posiadasz firmware


(Soszyk102) #4

1.01.09. Na stronie linksysa nie ma nic nowszeg, tam w ogóle nic nie ma z firmware…