Roznica między xp a 2000

siemka moj kumpel ma słabego kompa i ma zainstalowanego win xp ale mu sie muli i chce sobie zakupic windowsa 2000 i tu sie kłania pytanie czym te windowsy się roznia procz wyglądu…?

Kolega orientował sie w cenie windowsa 2000?? Jesli nie to sie zdziwi troszke gdy usłyszy cene! !!

Pozdrawiam

Ale przeciez XPk po skonfigurowaniu moze smigac niewiele wolniej niz 98 wiem bo mam tak na swoim a jaki to dziadek to macie w podpisie.

A Windows XP Professional jest dla mniej zaawansowanych?

Jednak wsparcie dla systemu Windows 2000 wygasło 14 czerwca 2005 roku - o ile mi wiadomo :roll:

http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/1915,Windows_2000_wciąż_popularny.aspx

To samo można było powiedzieć o NT …a teraz o XP czy nawet 2K3 (trzymając się tej rodziny systemów) :stuck_out_tongue:

Polecił bym optymalizacje systemu, wyłączenie zbędnych programów z autostartu, zbędnych usług systemowych itd. -było już o tym wielokrotnie na forum.

…ewentualnie instalke 98-ki :wink:

Paru rzeczy nie ma 2000 no i jest mniej kolorowy,ale na pewno 100x lepszy od 98,ja akurat problemów z 2000 na moim trupie nie mam więc warto spróbować z 2000+SP4 co jest na stronce dobreprogramy.A z grami to nie mam większych kłopotów,no czasami jakaś animacja nie jest odczytywana w grze,ale tak to ok działa i zbytnio nie wieszalska :slight_smile: