Różowe pasy na ekranie


(system) #1

Witam, od wczoraj, zaraz po włączeniu komputera na ekranie pojawiają się takie o to pasy

1p2008548191xe7.th.jpg

Najczęściej na białych tłach.

Po restarcie następuje ładowanie do windy potem już tylko czarny ekran. Dopiero po paru godzinach odczekania komputer włącza się normalnie.

Dlatego moje pytanie, czy to karta graficzna? Nie chcę niepotrzebnie wydawać pieniędzy.

Z góry dziękuje za pomoc

Edit:

Śmiejcie się, ale format nie pomógł

PieC


(Adi Cpj) #2

to notebook czy Pecet ??

W dniu 04.05.2008 , o godzinie 17:59 został dopisany post przez adriano

Sprawdź czy kabel od monitora jest dopięty do obudowy najlepszym sposobem jest wyłączenie komputera i wyjęcie kabla od monitora po 5 sekundach podłącz go znowu i odpal PC . Jak by co to pisz mi na prywatnym to Ci pomoge ok.:slight_smile: pozdrawiam.


(impassive) #3

Wygląda na to, że karta. Gdyby to był monitor, nie byłoby tego widać na zrzucie.


(system) #4

Nic nie pomaga, ani wyjęcie karty graf. ze slota ani poruszanie kabelkiem.

Kolejny screen:

beztytuudr7.th.jpg


(Adi Cpj) #5

Przeinstalowywałeś Windows XP??


(impassive) #6

Walnięty może być też slot (płyta główna).

Spróbuj przełożyć kartę do innego slotu - jeśli jest taka możliwość (podejrzewam, że nie).


(Adi Cpj) #7

Ja miałem identycznie i to był monitor. Ale spróbuj podmienić kartę graficzną . Może to i karta graficzna spróbuj .


(system) #8

Gdyby to był monitor, to byście nie widzieli żadnych pasów

Boję się teraz wyłączać komputer bo nie odpale go przez następne pare godzin

Edit: Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale filmiki (YouTube etc.) wyświetlają się normalnie

Edit2: Monitor CRT


(Adi Cpj) #9

Monitor masz LCD czy gruby?? To ma znaczenie ..


(system) #10

Czyli jednak, nowa karta graf.?


(Mariosti*) #11

Gdyby to nie była karta graficzna to nie byłoby nic widać na screenie jak to wcześniej napisano...

A dokładniej pada konwerter DA najpewniej.


(system) #12

Nowa karta graf i wszystko ładnie śmiga :slight_smile: