SAME PROBLEMY geForce 6200


(ByczY) #1

Wiec tak ta karta jest do Chó... od początku kiedy mi ją mama kupiła to zawsze na nią narzekekam !!

Od samego początku jak ją tylko włożyłem to miałem jakieś artefakty :confused: początkowo w San Andreas :confused:

Następna gra w której owa karta sie nie popisała to NFS U2- miałem na jezdni jakieś czarne kwadraty przy większych detalach i musiałem grać na minimum, aż wreszcie pomogły nowsze sterowniki.

Kolejna gra jak sie nie myle to NFS MW- tu to była jazda artefakty jak Chó... i dodatkowo przy większej akcji komp łapał zawieche :confused: (POMOC??- tylko restart :/)

Kolejna gra która zainstalowałem nie dawno bo mi sie zachciało w nia grać to NFS U1 tutej nic nie pomogło.

Jakiś tydzień temu zainstalowałem HERO online i to samo artefakty jak Chó...

Próbowałem ją zmodować ale sie nie da :confused: niby można ale nie trybi.

Czy nie wiecie od czego to może być ??

Podaje parametry Karty:

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$ffffffffff Northbridge information

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$0400000000 Description : SiS 651

$0400000001 Vendor ID : 1039 (SiS)

$0400000002 Device ID : 0651

$0400000003 AGP bus : revision 2.0

$0400000004 AGP status : enabled

$0400000005 AGP rate : 1x 2x 4x supported, 4x selected

$0400000006 AGP SBA : supported, enabled

$0400000007 AGP FW : supported, disabled

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$ffffffffff Display adapter information

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$0000000000 Description : NVIDIA GeForce 6200  

$0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA)

$0000000002 Device ID : 00f3

$0000000003 Location : bus 1, device 0, function 0

$0000000004 Bus type : AGP revision 3.0 (AGP 2.0 mode)

$0000000005 AGP status : enabled

$0000000006 AGP rate : 1x 2x 4x supported, 4x selected

$0000000007 AGP SBA : supported, enabled

$0000000008 AGP FW : supported, disabled

$0000000009 Base address 0 : bf000000 (memory range)

$000000000a Base address 1 : e0000000 (memory range)

$000000000b Base address 2 : be000000 (memory range)

$000000000c Base address 3 : none

$000000000d Base address 4 : none

$000000000e Base address 5 : none

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$ffffffffff NVIDIA specific display adapter information

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$0100000000 Graphics core : NV43 revision A2 (8pp,3vp)

$0100000001 Hardwired ID : 014f (ROM strapped to 0141)

$0100000002 Memory bus : 128-bit

$0100000003 Memory type : DDR (RAM configuration 01)

$0100000004 Memory amount : 131072KB

$0100000005 Core clock : 300.857MHz

$0100000006 Memory clock : 199.125MHz (398.250MHz effective)

$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

$010000000b HW masked units : none

$010000000c HSI bridge : BR02 PCIE-to-AGP

Czy jest to wina karty??

Bo jeszcze sobie pomyślałem ze zasilacz może być do kitu (Codegen 350W) i zamówiłem nowy powinien być jutro albo pojurze :slight_smile:

Jak zasilacz nie pomoże to oddaje na GWARANCJE a jak to nic nie da to zmieniam karte, doradzcie mi jakiś dobry i nie drogi sprzęt.


(Adam Kowalczyk24) #2

Ja posiadam kartę GeForce 6200 , od kilku ładnych miesięcy , i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła . Jestem z niej bardzo zadowolony . Nie wydaje mi się by przyczyną Twoich problemów był właśnie ten model karty .


(ByczY) #3

Znaczy sie kiedyś gdzieś wyczytałem, że moge mieć spalone protokoły, i teraz jak zasilacz nie pomoże to oddam na gwarancje.

Ta karta była trefna od początku, może poprostu taką mi sprzedali, tylko teraz jest problem czy uznają mi gwarancje :confused:

A w grach to to wygląda tak:

"Właśnie teraz gram w NFS MW i cieszyłem sie juz ładna grafą a po 5 minutach taka zwała się zrobiła jak holera :/"


(Błażej) #4

Może ją kręciłeś?

Jak nie to zapewne jest to wina przegrzania się karty lub doboru złych sterowników.