Samoczynne wyłączanie komputera


(Reconnect) #1

Witam!

Mam pewien problem z moim Athlonem 2000 XP+ ..

A mianowicie tak,kiedy siedze sobie na stronach internetowych,na ircu,gg ogladam filmy wszystko dziala i jest OK natomiast problem sie zaczyna kiedy wejde do gry...Jest to mod do q3(Urban Terror).No i wejde do gry i po 5 minutach komputer mi sie nagle sam wylaczy ...Jakbym wydarl kabel z gniazdka...Naprawde nie wiem co to jest..Czary?sprawdzalem w biosie na temperature procka i mi pokazuje,ze jest 35-40 stopni srednio..Wiec to napewno nie procek ...Natomiast w napieciu dozwolone napiecie to 12.00 V,a mi pokazuje 12.300,12.400 Czy to moze byc problem z zasilaczem??Sam juz nie wiem...Cos mnie bierze normalnie...Ta sytuacja powtarza sie od jakiegos tygodnia...Moze ponad...Czy moglby mi ktos pomoc?Bardzo Prosze!!Bo jesli nie to bede musial rzucic nim przez okno:>Just kidding...Ale powracajac do problemu...Moze to cos ze sterami do grafiki...Mam GF 2 MX 400/400 i wczesniej mi chulal dobrze..Niestety na wiosne mu sie cos zmienilo chyba..No,ale niewazne..Wiec mam tego GF i do niego sciagnalem najnowsze detonatory z nvidia.com,a mianowicie 71.89_win2kxp_english.Bardzo bym prosil jesli ktos wie o co chodzi to zeby mi pomogl jak najszybciej bedzie to tylko mozliwe!!

Z Gory Dziekuje!!

Pozdrawiam!


(Madafaker) #2

Tylko przy tej grze występuje ten problem ??


(M a x) #3

Napiecie 12V masz za duze powino wahać sie w granicach 11,7 11,9 gora co do grafiki to masz nie odpowiednie sterowniki , napiusz jeszcze na jakiej grze resetuje sie komputer bo moze wina leżeć w grze (za duze wymagania ) - napisz cos wiecej


(fiesta) #4

:? :? :?

8)


(M a x) #5

sorry fakt przeoczenie


(JNJN) #6

Sprawdź chłodzenie karty grafiki.

Zmień stery na 28.32 - pamiętaj o prawidłowej instalacji.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Z uruchom komenda dxdiag i sprawdź grafike i dzwięk czy wszystko dobrze.

Podmień zasilacz na próbe.

Sprawdź szkodniki w kompie.

Odinstaluj gre,restart kompa i zainstaluj ponownie.Możliwe że coś z grą,jeśli to tylko na niej ten problem.


(Reconnect) #7

Hmm...Gram na najnizszych wzmaganiach,a komputer sie wylacza tylko na tej grze..w niczym innym...Mam tego kompa dluugo i wczesniej nic takiego sie nie dzialo...Ale chocby nawet to robilem format calego dysku tzn wszystkich partycji,tej z gra takze i robilem wszystko od podstaw...czyli install windowsa,pozniej glos,grafika i potem gra.Instalacja quake'a3,a tego moda sciagalem z internetu bo tylko tam go mozna znalezc:>Nigdzie indziej..:]Wiec nie wiem co jest,ale naprawde to jest dziwne... :? Moze spiecie jakies w sprzecie??Chociaz to malo prawdopodobne...Zasilacz?Bo z grafika jest ok nie przegrzewa sie ani nic...to samo procesor..Testowalem mojego sprzeta kochanego 3DMarkiem i przeszedl test pomyslnie...Wiec naprawde juz sam nie wiem...Mozecie mi jakos pomoc? :slight_smile:

Pozdrawiam!


(Madafaker) #8

Jaką masz pewność iż ten mod jest w 100% "sprawny" ??

Najlepiej przetestować go u kogoś znajomego.


(Reconnect) #9

Hmm ten mod jest na 100% w 100% sprawny:>Poniewaz z tej strony z ktorej ja sciagnalem sciagala go cala Polska:>Wiec co do tego napewno niemam watpliwosci... :smiley: A Moze macie jakies inne sugestie?:]Moze pojdziemy w strone tego,ze moze robi sie jakies sprzecie na kablach...Tylko na ktorych..?;/

Post 2

Hmm reinstall sterownikow nic nie pomogl...Ale ja mysle,ze to jakies spiecie w sprzecie...Jak sie to zaczelo to mialem problem z myszka...Jak podlaczylem myszke do portu to mi sie komputer wlaczal samoczynnie,a kiedy ja wyciagnalem wylaczal sie:]Wiec mysle,ze to moze byc wina myszki...


Update

Opcja :arrow: Zmień by dopisać się do ostatniego posta.

Golden Finger