Ściąganie w operze


(Gk88) #1

witam

mam problem ze ściąganiem plikow przez opere

konkretnie - "nie dziala" opcja "wznów" - znaczy sie działa... ale pobieranie startuje od nowa :frowning:

dzieje sie tak przy pobieraniu skadkolwiek, w tym z serwerow na ktorych zawsze mozna bylo tak robic, wiec nie mowcie mi ze serwer pewnie nie obsluguje wznawiania pobierania (czy jak to sie tam zwie :wink: )

co począć??

P.S. jesli pomoc moze tylko reinstall opery to jak zachowac swoje ustawienia typu zakładki, hasła, paski narzedzi, ustawienia?

za pomoc thx


(Kulpek) #2

wydaje mi sie ze jak przeinstalujesz opere to wszystkie te ustawienia zostana... 8)


(El Presidento) #3

Pod warunkiem ze nie usuniesz katalogu:

C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Opera

Ale wtedy nie ma mowy o reinstalacji i nic się nie poprawi :roll:

Wszytsko co ci potrzebne z importuj do plików(jagbyś miał probemy pisz)

Usuwasz całkowice Operę:

-Deinstalujesz

-Uswuasz katalogi:

C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Opera

C:\Program Files\Opera

-Przeczysczas rejestr(jak nie wiesz jakim programem pisz)


(Gk88) #4

to sie biore za reinstall... chociaz mialem nadzieje na mniej drastyczny sposob naprawy...

mysle ze sobie poradze :slight_smile: jak skoncze to napisze czy juz jest ok :slight_smile:

EDIT: jednak nie:( jak wyeksportowac do plikow wymienione wyzej ustawienia (mam win98 - folder "dane aplikacji" u mnei nie istnieje:P)


(El Presidento) #5

A więc masz opcję wyszukaj wpisz frazę "Opera" i usuń katalogi jakie znajdzie.

Jagbyś miał dylemat czy usunąc wklej screena :slight_smile:


(Gk88) #6

zrobilem tak...

skopiowalem folder "profile" na zapas :slight_smile:

odinstalowalem opere przez "dodaj/usun programy"

o dziwo!! :o zostalo po niej 90MB śmiecia... oczywiscie koszyk :slight_smile:

jv16 power tools... czyszczenie rejestru + usuniecie wpisu opery z dzialu "programy"

instalacja nowej opery... skopiowanie folderu "profile" spowrotem

efekt: mozna juz wznawiac pobieranie

ustawienia poszly sie *** (odbywać ze sobą stosunek)

no nic - biore sie za ustawianie :frowning: (ale sprobuje jeszcze przywrócic te 90MB z koszyka :twisted: )

EDIT: po przywroceniu zawartosci kosza:

jezyk zmienil sie na angielski :o haslo do tego forum (ktore juz zdazylem zapisac) poszlo sie *** (patrz 4 linijki wyżej pomijając tą pustą :stuck_out_tongue: )

tak wiec usuwam jeszcze raz wszystko do zera :twisted: i stawiam nową w pełni świerzą opere :slight_smile:

dzieki za pomoc :slight_smile: ew. prosze o poinformowanie mnie co zrobilem zle ze mi ustawienia nie zostaly :slight_smile: (mimo ze to juz nei robi zadnej roznicy)


(El Presidento) #7

Napisałem zebyś je wyeksportował do pliku :slight_smile:

A czy wszytsko jest w porządku czy dalej coś kuleje 8)


(Gk88) #8

zakładki zaimportowalem z zachowanego folderu "profile"

hasła, ustawienia - poszly na spacer

wznawianie - juz chodzi (niechby sprobowalo nie chodzic :slight_smile: )

w chwili obecnej juz wszystko jest lux - ustawilem wszystko tak jak ma byc, wznawianie chodzi, odpalam sciagnaie i ide spac :slight_smile: papa