Service Pack 2 - warto zainstalować

Ostatnio mam problemy z kompem. Brak internetu (to nie wina dostawcy) i inne problemy. Czy warto zainstalować SP 2?

to jest pytanie retoryczne

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=35&id=795

warto :slight_smile:

jak najbardziej tak :smiley:

Nie wiedziałem, że są jeszcze osoby z podobnym dylematem :slight_smile: Zainstaluj SP2 - naprawdę warto.

nie warto… ale trzeba :!: :!:

Niekoniecznie trzeba i niekoniecznie warto. Większość wprowadzonych poprawek to tzw. zabezpieczenia aby ktoś nie włamał się na twego kompa ale są i istotniejsze np. obsługa dużych dysków, powyżej 130 GB. Jeśli ma się starszy komputer do użytku domowego, mały dysk twardy, mało pamięci, wolny procesor itd itp. to można się zastanowić czy warto. Byli tu już tacy na forum co pytali się jak odinstalować sp2, co oczywiście nie jest możliwe.

“Nawet” warto, choć u mnie po instalacji wywala mikrofon, nie pomagają nawet najnowsze stery producenta karty (VIA AC97).

Złączono Posta : 26.04.2007 (Czw) 16:17

Jak to sie nie da, jak się da…

No chyba że usuniesz ukryte pliki z C:\Windows

Oczywiście, że da się odinstalować, ale

niekoniecznie, ale na pewno nie odinstalujesz gdy usuniesz katalog C:\Windows$NtServicePackUninstall$.

oraz jeśli odznaczysz opcję zapisania poprzedniego stanu systemu przy instalacji XP SP2…

Pozdrawiam

Przywracanie do poprzedniego stanu to moim zdaniem troszkę co innego niż odinstalowywanie. Obecnie bardzo często mamy płytę instalacyjną xp zintegrowaną z sp2. Do jakiego punku wówczas powracać? :frowning:

…no właśnie o tym katalogu mówiłem :smiley:

Złączono Posta : 26.04.2007 (Czw) 18:17

ale my mówimy o odinsalowaniu SP2 w przypadku gdy go zainstalowałeś “na system” a nie razem z systemem