Już po naprawie poprzednim wpisem
tutaj log Fixlog.txt (1,3 KB)
Gdy chodzi o właściwości Internet to wpisy "fu fu fu " pojawiają się tylko w zakładce “Witryny z ograniczeniami”
Sprawdziłem też w traakcie naprawy i po naprawie rejestr i tam w HCUser-Software-Microsoft-Windows-CurrentVersion-Intrernet Settings-ZoneMap-Esc-Domanis są one w dalszym ciągu
Wiem, że pojawiają się w kilku miejscach.
Jeśli znalazłeś je w rejestrze, to możesz swobodnie kliknąć na EscDomains prawym myszki i skasować.
Może też być tutaj HKU\S-1-5-21-842925246-1770027372-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\EscDomains
z tymi anagramami to jakoś tak samo wyszło
A sam IOBit siedzi sobie spokojnie w trayu co widać na poprzednim screenie. Głosi tylko o braku aktualizacji i braku skanowania przez 10 dni
Możesz jeszcze luknąć tutaj za jakąś 1h ?
Przygotowałem jeszcze jeden plik, w nagrodę
Plik usunie niepotrzebne skróty do nieistniejących lub przeniesionych już plików, dysk odetchnie fixlist.txt (4,9 KB)
ok… thx
próbowałem wyszukać w całym rejestrze ten IP193.125…201.50 ale go nie znalazłem - zaznaczyłem wszystkie okienka wyszukiwania i "0"
teraz szukam rejestr tym FRST
znalazłem w 3 miejscach po 41 wpisów…tak samo jak poprzednio usunąć cały katalog?
Zastanawiam sie czy to dziurawe IE znów nie złapie jakiegoś “syfu” - zakładając że ustawienia IE dla witryn z ograniczeniami pozostaną na wysokim poziomie
w tym sęk że mam cały czas poziom wysoki…dlatego też podejrzewam że te wpisy mogły być "automatycznie " dodane do witryn o stopniu wysokim przez wspomniany wyżej Spyboot Serach & Destroy .
A sam program już dawno odinstalowałem MBaM wystarcza chyba w zupełności.