Skróty kalwiaturowe - problem


(Azwierzyn) #1

Mam problem z skrótami klawiaturowymi. Nie mogę pisac "c z kreską", "s z kreską". Kiedy wciskam ALT + C nic się nie dzieje. Kiedy to samo robię z s też nic się nie dzieje. Mam ustawiony język polski, próbowałem ustawic klawiature Polską (programisty), jak i Polską 214 i nic nie pomaga. Domyslam się, żę jakis program wykorzystuje ten skrot klawiaturowy Tylko pytanie, jak to ustalic. Czy w Viscie jest jakies narzędzie, które zarządza skrótami i w którym mógłbym ustawic to co trzeba, a jesli tak to jak się do niego dostac.


(Slusarczyk) #2

Ja też tak kiedyś miałem ale to padła klawiatura , nie wszystkie przyciski naraz ale stopniowo odmawiały posłuszeństwa na szczęście była na gwarancji dasz rade sprawdzić na innym kompie :mrgreen:


(M Zganiacz) #3

Jak masz kartę ATI to zmien Hotkey w Catalyst Control Center to ci "ć" wróci.


(Azwierzyn) #4

No cóż moja klawiatura pozostawia wiele do życzenia (wyrobiła się), ale nie sądzę, aby to był jej problem. Sądzę, że to gdzies jakis ustawiony jest skrót. Dla przykładu kiedy miałem kartę Radeona to nie mogłem pisac "c z kreską", gdyż sterownik wykorzystywał "ALT + C". A teraz nie wiem, który program wykorzystuje te skróty klawiaturowe (sprawdzałem w sterowniku Nvidia od karty graficznej i nie widziałem, aby w ogóle on korzystał z jakis skrótów)


(Azwierzyn) #5

Nie ja nie mam karty ATI, pisałem, że miałem ją wczesniej. Obecnie mam GeForca.


(Tibia Ots00) #6

Ja też mam problem taki nie moge pisac c z kreska zmieniłem ustawienie w ATI na alt R i nadal nic :confused: cos jest skopane