z tego co mi wiadomo to aby dwie karty pracowały w razem w układzie SLI to muszą być takie same, tak więc musisz dokupić drugą GF GTS 250 , albo GF8600GT :lol: ale to sie raczej nie opłaca, lepiej kupić jedną droższą niż dwie bo za te same pieniądze jedna bedzie napewno wydajniejsza
Trochę się to już zmieniło i z tego co się orientuję, karty nie muszą być już tej samej serii. Mogą być już dwa różne GF w trybie SLI, z tym że szybsza dostosowuje się wtedy do wolniejszej karty - więc to nie ma sensu.
Ale np. w takim przypadku można wolniejszą kartę wykorzystać tylko i wyłącznie do obliczania PhysX w grach po to żeby ta szybszą odciążyć trochę.
Zastanawiam się też czy w tych najnowszych płytach głównych gdzie są dwa pory PCI-E x16 2.0 ale tylko Cross fire można podłączyć dwa GF w SLI, czy to będzie działać?
Czy jednak musi być obsługa SLI, bo coś mało nowych płyt z SLI?
– Dodane 24.04.2011 (N) 9:01 –
A Windows XP nie będzie z tym problemu też obsłuży te dwie karty, jedną do PhysX po tym ustawieniu.
istnieje nawet możliwość podłączenia kart dwóch różnych firm ale w przypadku tych obydwu ge forceów które są bardzo słabymi kartami to ie widzę tu sensu
To prawda, że nie są to karty pierwszej młodości, ale spokojnie na GTS’ie jeszcze gram w najnowsze tytuły i wcale nie na najmniejszych detalach, więc tragedii na pewno nie ma.
A skoro mam możliwość zwiększyć sobie wydajność za darmo nawet o kilka albo więcej procent to dlaczego mam tego nie zrobić.