Sloneczko GG i Server info


(Seequ) #1

Potrzebuje skrypta (to chyba gotowa linijka) w htmlu który bedzie pokazywac status (rózne sloneczka obok numeru) GG danego uzytkownika (numer gg do edycji) na info page (strona informacyjna) oraz w profilu.

I druga sprawa, nieraz widzialem ze są statusy servera (mam stronke klanu Counter Strike) i teraz pytanie czy ktos kiedys robil cos takiego chodzi o to by mozna se na górze kliknac np. Server Status i by pisalo ilu graczy jest na servie , jaka mapa jest obecenie grana itd.


(Daro U) #2

Status GG


(Seequ) #3

A w profilu jak to ustawic ...

I jeszcze jedna sprawa w którym pliku i co trza edytnac zeby zamiast standardowego czarnego tla była jakas tapetka.


(lazikar) #4

(Seequ) #5

xxx to adres url czy do jakiegos katalogu te tapetke ?

i jak z tym sloneczkiem gg w profilu ;p


(lazikar) #6

To adres pliku graficznego który ma być jako tło. :smiley:

Tu nie wiem o co ci chodzi. Może napisz dokładnie. :?


(Seequ) #7

Ale to tlo ma byc w glownym folderze forum czy gdzie :slight_smile: o to chodzi.

A co do tego

to gdzie to wstawic domyslam sie ze w styles.css a dokladniej to gdzie :slight_smile:

Co do sloneczka GG to chodzi mi o ot by w profilu obok numeru GG było słoneczko (czerwone , zółte itd) w zaleznosci od tego czy ktos jest dostepny czy nie.


(lazikar) #8

A ty to chcesz wstawić na forum phpbb???


(Seequ) #9

hehe sorka tyle juz w php by przemo siedzialem ze mi sie pitoli :D:D:D

Chodzi o php fusion v 5.0

I pytanie :

Który pli kedytowac i jak ?

Oraz gdzie wsadzic ten jpg ?


(lazikar) #10

SeeQu z całym szacunkiem do ciebie, ale powinieneś to napisać w pierwszym poście. Do tego teraz wiemy tylko tyle ze chcesz to wstawić do php fusion, ale gdzie konkretnie.

Jeśli w blok to masz kod.

@openside("gg");


echo" "

  . ""

  . "";


@closeside();[/code]

[color=darkred]Jeśli jednak w profilu to jest to większa modyfikacja kilku plików. Niestety tego nie robiłem, ale moze być gdzies gotowiec.[/color]


(Seequ) #11

Kod do infopage juz dostalem w pierwszym poscie napisalem ze chodzi o info page i o profil (już w pierwszym poście) ale moze źle mnie zrozumiliscie.

Co nie zmienia faktu że Ty też troche opornie mi podawałes dane :slight_smile:

Tak więc jezeli chodzi o ten plik jpg, to gdzie go wzucic i który plik edytowac i jak ?

>>> Post 2 <<<

Ech ... tyle juz napisaliscie a jeszcze nic konkretnie

Niech ktos dokladnie napisac gdzie wzucic :

i gdzie wzucic ten plik jpg (do głównego katalogu , grafiki, itd)

Mowa o php-fusion 5.0 styl Canibals


Używaj opcji zmień.