Sound blaster x-fi surround 5.1 pro. problem z kartą


(Ixaa92) #1

Witam od dzisiaj jestem posiadaczem zewnetrznej karty dzwiekowej creative sound blaster x-fi surround 5.1 pro. Niby wszystko dziala ladnie (sterowniki zainstalowane w tym najnowsze jakie są dostepne na stronie producenta) jednak jest jeden problem a mianowicie z tylnymi glosnikami ktore graja mniej wiecej o 50% ciszej. Podczas testu glosnikow w programie (z plytki od sterownikow) glosniki przednie jak i tylne graja tak samo jednak podczas odtwarzania np na youtube, winamp, media player itp. jak napisalem wyżej tylne glosniki traca moc.... jedyna opcja to reczne zwiększenie glosnosci tylnych glosnikow o polowe wartosci przednich, jednak nie ma tak dobrze, gdy scisze do zera musze na nowo wchodzic w mixer i robic to od nowa co jak by nie patrzeć upierdliwe....

posiadam system operacyjny windows 7 32 bity

i zeby tego bylo mało dochodzi problem z pilocikiem ktory byl w zestawie... sterowniki zainstalowane pilot skofigurowany no i.... i ''działa'' tylko regulacja glosnosci. Cudzysłów celowo bo gdy chce podglosnic to scisza i na odwrot.... czyli regulacja glosnosci skacze jak oszalała, do tego reszta przyciskow nie reaguje a jak juz to jako wlasnie ta owa regulacja glosnosci.... jestem mega poirytowany poniewaz cenilem zawsze sobie marke creative. Jezeli nie znajde pomocy wsrod forumowiczów oddaje sprzecik do reklamacji, a szkoda bo zapowiadal sie ciekawie....

jezeli beda potrzebne jakies dodatkowe informacje odbisze jak najszybciej:)

z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam forumowiczów:)