Spadający transfer


(Kolega z podwórka) #1

Mam program BitComet ściągnąłem sobie plik torrent. Gdy włączam BitCometa i tego torrenta prędkość idzie 11 KB/s a potem spada spada spada aż jest 0KB/s i to wszystko. Czytałem gdzieś że trzeba poczekac aż się rozgrzeje czekałem godzine dwie i nic. Mam radiówke 128. Seedów 14 a peerów 12 przynajmniej tak na stronie jest napisane. Pomóżcie!Z góry dziekuję


(Great Sniper) #2

No wiesz 12 peerów to nie jest za dużo... możliwe że żaden niejest podłączony i dlatego masz trafsfer okb/s ale dziwi mnie fakt że na początku masz11kb/s i Ci spada... ile razy sie próbowałeś uruchomić tego torrenta?

Ja też miałem taki plik co miał mało peerów ale zostawiłem go na no c i ajkoś sie sciągnoł co prawda bardzo wolno ale wiedziałem że nie bedzie szybko bo jest za mało peerów.

Jeszcze możesz zainstalować inny prpram p2p np BitTorrent i wiele innych i na nich sróbować ale nie wiem czy to coś pomorze.

spróbuj zostawić to na kilkanascie godzin(najlepiej w nocy) i wtedy zobaczysz czyto coś da


(Bbieniol) #3

Czy przypadkiem nie używasz wtedy duzo internetu? Nie zapomnij, że net jest dzielony w tym wypadku na ściąganie i poruszanie się po sieci :slight_smile:

Polecam BitSpirit 3.1.0.077 PL --> jeszcze mnie nie zawiódł :slight_smile:


(Kolega z podwórka) #4

Spróbowałem tego BitSprita i niestety po 5 minutach transfer skoczył do 1,5KB/s i to wszystko. Nie uzywam wtedy dużo internetu bo wiem że to spowalnia ściąganie.


(matiit) #5

Mozę nikt nie ma dalszej częsci

Ja uZywam Azureusa i Wszystko dobrze :slight_smile:


(Bbieniol) #6

Jeżeli jest 13 seedów, to znaczy, ze mają wszystko :slight_smile:

Ale bardzo możliwe, że z tymi osobami nie możesz się połączyć - wykrywa Ci WanIP ??


(system) #7

Kolego

mam taki sam problem: po włączeniu uTorrenta przez kilka minut leci pełnym pasmem, by potem spaść prawie do zera :frowning:

predkość spada takze wtedy gdy do pracującego uTorrenta dodaje nowe zadanie do sciągnięcia; predkośći spadają,

trójkącik w dole programu świeci się na zielono,

a (wbudowany w program) tester parametrów łącza i konfiguracji sieci napisał ze sieć i program jest skonfigurowany poprawnie i potrzebne (do ściągania) porty są pootwierane

zwracam się do Ciebie bo widzę, że miałeś taki sam problem, w jaki sposób go rozwiązałeś? proszę o odpowiedź bo ja tu już białej gorączki dostaję :oops:

pozdrawiam [-o<

jaity

Posty: 1

Dołączył(a): 21.07.2010 (Śr) 15:53

* Prywatna wiadomość