Sprawdź wszystko w menadżerze urządzeń co ma amd / ati właściwości gdzie informacje o sterownikacjh czy wszystko ma sterowniki podpisane. Microsoft Windows lub Microsoft Windows compatible publisher. Co nie ma, odinstalować, a potem system sam sobie uzupełni braki podpisanymi sterownikami.
No i się przekonaliśmy
Dziękuję za wynik skanu.
Mimo wszystko zainstaluj Malwarebytes
W Ustawieniach 1, wybierz zakładkę 2 i włącz 3
Wykonaj Pełne skanowanie i daj znać
Tylko, że autor znalazł dwa pliki o podobnej nazwie (patrz historię usuniętego postu autora).
Można prosić o lokalizację tych plików?
No i wykryłem chyba, jaki jest problem. Mój błąd i trochę nieuwagi, przez moją głupotę sam sobie zainfekowałem system. Niestety nie stać mnie było i nie stać mnie obecnie aby zakupić oryginalny system windows, dlatego mam kopie na pendrive.
Wkurzało mnie to że co 30 minut wywalało mnie do pulpitu z notką “wersja testowa wygaśnie…” i pobrałem takie ustrojstwo jak Windows Loader.
Z tego co wynika z scanu z malwarebytes, to właśnie to ustrojstwo zainfekowało mi kompa.
Pełny log z scanu : https://pastebin.com/F6AKjRFB
Od razu wszystkiego zagrożenia poddałem kwarantannie i następnie usunełem. Po wszystkim uruchomiłem komputer ponownie
San Andreas Trainer Riskware wykryte, Windows 7 Loader Daz Hacktool. System nielegalny.
Tak, napisałem o tym wyżej
Czyli nie ma w sumie powodu, by pomagać Ci dalej rozwiązywać problem. Pirackie oprogramowanie to ruletka jak wizyta w tanim domu publicznym w slumsach - nigdy nie wiesz co złapiesz. Dopóki system nie będzie w pełni oryginalni i zainstalowany jak bozia przykazała, bez cracków do gier i innych dodatków to nie znajdziesz tu pomocy. Po prostu problemem może być teraz wszystko, bo nie wiemy gdzie jeszcze ewentualne dziadostwo siedzi, a poza tym nie wspieramy tutaj piractwa.
Tak tylko dla ciekawskich lub w roli podziękowania powiem, że po wszystkim zrobiłem formata, wgrałem legalny win 7 ultimate i wszystko pyka jak należy
Od razu Windows 7 Ultimate masz z legalnym kluczem.