Spadek prędkości pobierania, "zmulony" internet


(Kontoxforumowe) #1

Witam,

Posiadam internet z prędkością 30mb/s. Od 3-4 dni zaobserwowałem spadek prędkości pobierania itp. Filmiki na YouTube ładują się niemiłosiernie długo, aż z automatu YouTube przestawia mi jakość z 720p na 144 (!). Wykonywałem testy łącza na stronie speedtest.pl i "download" wynosi zaledwie 0.34. Dodam, że u innych domowników takiego problemu nie ma i wszelkie strony, filmiki ładują im się błyskawicznie.

Uprzedzam pytania:

  1. Tak, żaden z domowników nie obciąża łącza (nawet, gdy jest włączony tylko mój komputer internet jest "zmulony").

  2. Tak, wykonywałem czyszczenie systemu/rejestru za pomocą programów CCleaner, Glary Utilities, SpyBot. System przeskanowany (używam darmowej wersji Avasta).

  3. Tak, system operacyjny jest legalny.

Pozdrawiam


(Dimatheus) #2

Hej,

Wykonaj logi OTL zgodnie z tematem: analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html.

Przeniesione z działu System operacyjny Windows 8.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kontoxforumowe) #3

OTL.txt

http://www.wklej.org/id/1177116/

Extras.txt

http://www.wklej.org/id/1177117/


(Acorus) #4

Odinstaluj Spybot - Search & Destroy.Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa "Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje."


(Kontoxforumowe) #5

Zrobiłem tak jak napisałeś. Program Malwarebytes Anti-Malware nie znalazł żadnych zagrożeń.

Jakieś pomysły w czym może tkwić problem? :?