Spełniam zalecane wymagania, muli na niskich


(Michalek226) #1

Witam, od jakiegoś czasu gram w grę WarRock.

Mój sprzęt:

AMD Athlon XP 2000+

2 GB RAM

Geforce 7300GT 256 DDR3

Internet: 6mb

Wymagania WarRock:

Minimalne Zalecane

Procesor Pentium 3, 800 Mhz Pentium 4, 2.0 Ghz

Pamieć RAM 512 MB lub więcej 512 MB lub więcej

Karta Grafiki Radeon 8500LE, Geforce MX400 lub lepsza FX5700 / ATI 9200

System Windows ME / 2000 / XP Windows 2000 / XP

Internet DSL Cable / T1

Gram na rozdzielczości 800/600 wszystkie detale LOW, inne opcje powyłączane, 16 bitów kolorów. Mimo tego grę potrafi mi ostro przycinać, co jakiś czas.

Wirusów nie mam, podaje link do tematu możecie jeszcze sprawdzić:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=16&t=310363&p=2053768#p2053768

Co robić...? Na prawdę mnie to denerwuje a szczególnie jak ścina na meczach... Proszę o pomoc


(Shadowk) #2

Zdefragmentuj dysk i jeśli masz zintegrowaną kartę dźwiękową to sprawdź czy w grze nie masz ustawionego dźwięku 5.1. Zobacz też wykorzystanie procesora, może jakaś inna aplikacja dosyć mocno go używa.


(Michalek226) #3

Jak mogę sprawdzić czy mam zinterowaną grafikę? w AIDA32 znalazłem coś takiego: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI

Proszę o pomoc,


(niezDarek) #4

w menadżerze urządzeń rozwiń Karty graficzne i napisz co tam jest napisane


(Michalek226) #5

Graficzne? W graficznych mam napisane:

NIVIDIA Geforce 7300GT

Dodaje screeen z moim menadżerem urządzeń, proszę o pomoc.


(niezDarek) #6

sorry moja pomyłka miało być dźwiękowe

moim zdaniem procesor troszku za słaby


(Michalek226) #7

Ehh za słaby? Zobacz minimalne wymagania -.-.......


(Shadowk) #8

Na tym procesorze i GF 7300 512mb DDR2 i 512mb ramu grałem jeszcze w call of duty 4 więc nie powinno być problemu z Twoją grą. Dźwiękową masz prawdopodobnie zintegrowaną więc włączenie dźwięku 5.1 w grze mocno obciąża procesor. Gra chodzi skokami czy zatrzymuje się na chwilę?


(Agatonster) #9

mama3 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Michalek226) #10

chodzi skokami, mam takie "slajdy" co jakiś czas... Jak mogę sprawdzić czy mam włączony dźwięk 5.1?


(niezDarek) #11

minimalne, a nie zalecane


(Michalek226) #12

Zalecane też spełniam z zapasem... I zobacz że gram na "Gram na rozdzielczości 800/600 wszystkie detale LOW, inne opcje powyłączane, 16 bitów kolorów"


(Shadowk) #13

Zobacz w ustawieniach gry dźwięk 5.1 albo efekty EAX. Jeśli nie zmieniałeś wcześniej to raczej nie powinno być włączone, ale warto sprawdzić. Ja sobie ustawiłem tak w call of duty 2 i później się dziwiłem czemu w 640x480 się tnie :smiley:


(Michalek226) #14

to nie jest włączone ;(


(niezDarek) #15

a żaden proces niepokojąco mocno wykorzystuje procesor ??


(Michalek226) #16

Żaden, same systemowe.