Sprawdzanie Windows 11 w laptopie

Poczytam o tej metodzie budowania obrazu ISO Windowsa, na początek jest to trochę skomplikowane ale może mi się uda zbudować ten obraz ISO Windows 10.
Przeglądając ten obecnie zainstalowany Windows 11 natrafiłem na ciekawe ustawienia w Sieć i Internet > Komórkowe > Wiadomości od operatora. Od razu sprawdziłem to w praktyce i jest sukces: aby zalogować się do panelu Play24 wpisałem swój nr telefonu, operator przysłał SMSem kod weryfikacyjny i po odczytaniu w oknie „Wiadomości od operatora” wpisałem ten weryfikujący kod. Zostałem pomyślnie zalogowany i mogłem sprawdzić stan mojego konta. Do pełni szczęścia brakuje tutaj możliwość doładowania kodem ze zdrapek ale i tak to już jest duży sukces, że można na bieżąco sprawdzać stan swojego konta.

Najpierw przeczytaj. Potem drugi raz przeczytaj.
Potem wejdź na UUP dump i przełaczącz ją na j. polski i postepuj zgodnie z tym jest opisane w tutorialu.
P.S.

Nie mam pojecie co masz zainstalowane ale co pokazujesz tu

Wskazuje ze

Windows Feature Experience Pack 1000.22632.1000.0, to pakiet funkcji który został wydany w 2022 r. na kanale Beta wraz z systemem Windows 11, kompilacja 22621.
Co tam zmieniono i czego nie ma? I co sie tam pop…, pytaj Microsoft.
Ja ci na to nie odpowiem.
P.S. To co jeszcze innego zainstalowałes, gdzie nie wiadomo co i gdzie jakis deweloper sam pokombinował, to zupełnie inna rzecz.
Chcesz mieć iso to masz dwie mozliwości.

Tę pierwsza ci wskazałem a ta druga jest tu

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewarm64

Zgodnie z opisami na stronie
category:w10-22h2 - Przeglądaj znane kompilacje - UUP dump
udało mi się utworzyć obraz ISO Windows 10 Home ARM z kompilacji Feature update to Windows 10, version 22H2 (19045.3996) arm64. I ten utworzony obraz ISO posłużył do zainstalowania tego Windowsa 10 sprawdzoną metodą

i mam już w lapku Windows 10