Witam. Niedawno zawiozłem laptop do naprawy LENOVO G 570. Naprawili układ BGA i wymienili taśmę przewodzącą. Myslałem, że to rozwiąze problem(zacinanie się laptopa) lecz jak się zacinał, tak dalej się zacina. Prosiłbym o pomoc. Dziękuję
Addition: http://www.wklejto.pl/756488
FRST: http://wklejto.pl/756487
SHORTCUT: http://www.wklejto.pl/756489
iJuliusz
(iJuliusz)
1 Sierpień 2019 15:11
Pobierz ADWCleaner , uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie i oczyść, wklej plik wynikowy.
Zrób świeży skan FRST
Plik wynikowy i nowe logi FRST wklej według poradnika
Logi z FRST są podstawą do rozpoznania problemów z komputerem w dziale Bezpieczeństwo.
Bywa, że problemem jest samo przekazanie zawartości Logów.
Tak jak dla bywalców Forum wystarczy dodać plik
[obraz]
tak dla nowych użytkowników jest to bardziej kłopotliwe.
Najczęstszym problemem jest brak ukośników w liniach logów, co uniemożliwia rozpoznanie ewentualnej infekcji i wykonanie pliku naprawczego.
C:Program Files (x86)WinRARrarext64.dll [2017-09-13] (Alexander Roshal)
Na prostym przykładzi…
proshadow11:
LENOVO G 570
Ja się pozwolęsię iJuliuszowi wciąć lekko i zasugerować zrobienie HDTune dysku:4GB Ram, 70% zajęte, jeżeli dysk ma spadki dostępu lub pada, to… Swoją drogą jak masz wolny slot Ram, to nie zaszkodzi dodać. Procek jeszcze daje radę, ale Ramu zaczyna brakować.
iJuliusz
(iJuliusz)
1 Sierpień 2019 15:26
Ja tu się logami zajmuję w trakcie urlopu , więc możesz się wcinać
Przeskanuj dysk tym:
(uważaj na dodatkowe programy, które wciska)
i zobaczysz:
(kształt, im bardziej zbliżony tym lepie, spadki do 0 = bardzo źle)
… a tu jak wyskoczą Ci kolorki i warning to będzie źle z dyskiem
Jak jest “czysto”, to optymalizuj z Juliuszem, jak kłopoty, to szykuj się na wymianę dysku, też się zużywają.
Niepotrzebnie wklejasz, szczególnie jako txt - rozsypały się, powiedz tylko czy wykres wyglądał jak wklejony i czy status dysku miałeś OK, czy inny
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
jeszcze raz
Tam gdzie health to nic nie ma , a w benchmark reoche na 0 bylo
iJuliusz
(iJuliusz)
1 Sierpień 2019 20:28
W logach jest kilka linii nieaktywnych usług.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\michal\Downloads
fixlist.txt (2,5 KB)
“Plik naprawczy został wykonany w FiRST Editor 1.09b (Cloud DB Test) © ijuliusz.pl”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Czyli jest ryzyko, ze na zaśmiecenie Juliusza nakłada się dysk. Dla pewności, by wykluczyć działania Windowsa w tle, trzeba by powtórzyć test z liveCD, ale nie wiem czy umiesz to zrobić (na forum sa tematy). Jeżeli wyjdą podobne wyniki to… change the disc
iJuliusz
(iJuliusz)
2 Sierpień 2019 20:35
Wyszukaj cmd poprzez Win+S , gdy znajdzie wiersz polecenia kliknij Prawym i wybierz Uruchom jako Administrator
Wpisz komendę
sfc /scannow
Przenosimy do innego działu