Jak dysk ma mniej niż 300GB wolnego miejsca to dalej nie zapisuje
Reklamuj. Kupowałeś w sklepie czy to jakaś podróbka z Chin?
Jeśli możesz skasować dane, usuń partycję, zrób test w Viktorii z zapisem, cały. To wyzeruje dysk i dostaniesz mapę zapisu po prawej, dowiesz się, czy nośnik potrafi zapisać 100% komórek poprawnie. Uzyskasz też informacje o realny transferze średnim. Jeśli przejdzie ok, to będziesz miał wyzerowany i sprawdzony dysk. Załóż wtedy partycje, sformatuj w NTFS i zgrywaj dane.
Jeśli dysk w trakcie zerowania zniknie, wyskoczą jakieś wolne sektory, UNC czy czerwone lub pomarańczowe pola, to jest do reklamacji.
W Media Markt
Jak z zapisem cały? ja nie znam tej Vikrorii, pierwszy raz ją widzę
Wybierasz dysk w pierwszym oknie, klikasz apteczkę zieloną, zaznaczasz write, klikasz scan.
USUNIE WSZYSTKIE DANE Z DYSKU !!! 3 X SPRAWDŹ CZY NA BANK TN DYSK ZAZNACZYŁEŚ.
Jeśli nie usunąłeś partycji i wywala wykrzykniki, poczekaj z minutę, zatrzymaj, odłącz dysk, podłącz ponownie i uruchom drugi raz, teraz powinno już iść poprawnie.
nic nie będe usuwać, nie znam tego programu, jeszcze coś źle zrobię, hahahahaha
Ponieważ nie usunąłeś partycji, program miał zablokowany dostęp do dysku, ale teraz partycja powinna zniknąć. Teraz wystarczy odpiąć dysk, podłączyć ponownie i już nie powinno wywalać błędów. Powinno normalnie skan zrobić.
Odlączałem juz 20 razy, ten dysk jest jakiś dziwny, raz działa raz nie i podaje różne wartości pojemności
Ja jestem w komputerach i w informatyce 20 lat, to jest jakiś bubel
Czyli co mam go sformatować na NTFS?
Teraz w ogóle go nie pokazuje w windowsie
Może laptop nie działa ale wszystko z nim ok
Słychać sygnał że podlączam dysk ale go nie widać w windowsie to jest jakiś bubel
Tak, bo ta funkcja usunęła partycje. Pokaże się w Victorii. Odpal Victorię, jeśli widzi w niej dysk, zrób jeszcze raz skan z zapisem, powinno tym razem ładnie podać czasy dostępu, już bez wykrzykników.
Jak skończy i będzie ok. to zakładasz partycje i formatujesz NTFS.
Sformatowałem dysk NTFS, na razie działa , nie można było tak od razu
Ten dysk nie działa