Start i zwieszanie się systemu [WIN 7]


(Mckoval) #1

Witam serdecznie.

 

Pojawił się problem w moim komputerze ostatnimi czasy. Przy uruchamianiu systemu - zaraz po ekranie z biosem, lecz przed tym jak pojawia się okno logowania do Windowsa 7 komputer zwiesza mi się. Są dwie opcje jak to się dzieje: albo jest sam czarny ekran albo jest na nim biały napis "trwa ładowanie systemu Windows". Ale żadnego loga ani co więcej załadowania systemu nie ma.

 

Sprawdzałem dysk programem HD Tune - jest ok.

Sprawdzałem pliki programem Malwarebytes Anti-Malware - jest w porządku.

 

Pytanie: co może być przyczyną, jak uniknąć reinstalowania systemu, jakie logi/screeny tu jeszcze zamieścić?

 

Pozdrawiam,

koval113

 


(lordjahu) #2

Możesz uruchomić system w trybie awaryjnym ?


(Mckoval) #3

Myślę, że tak. Po długim użeraniu się z komputerem nawet i go normalnie włączę, ale może to być i zabawa na 30 minut… 

 

Do czego zmierzasz?


(lordjahu) #4

Spróbuj przeskanować system w poszukiwaniu błędów / wirusów. Użyj AdwCleaner by usunąć wirusy, jeśli umiesz się posługiwać Combofixem użyj go. 

Możesz też spróbować przywrócić kopię zapasową lub użyć przywracanie systemu.


(falcon89) #5

Jak sprawdziłeś?

 

Wstaw zrzut ekranu z HD Tune zakładka Health.


(Mckoval) #6

Nie znalazłem bad sektorów - stwierdziłem że jest ok…

 

 

Screeny w załączniku.

 

Log z hijack: http://wklej.to/WKOJ6

 

Pozdrawiam,

 

mckoval

post-31485-0-41683700-1390245992_thumb.p

post-31485-0-54311100-1390246051_thumb.p