Witam. Otóż ni z gruszki ni z pietruszki pojawił się problem tego typu. Podczas oglądania stron WWW lub włączenia gry następuje miganie pulpitu, następnie komunikat “Ekran przestał działać, ale odzyskał sprawność” czy coś w tym stylu. Odinstalowałem sterownik 310.90 (Karta GeForce GT440) problem znikł. Na standardowej karcie grafiki na płycie głównej tego problemu nie ma. Następnie zainstalowałem nowszy sterownik 320.49 lecz problem był taki sam. Pomoże ktoś jak tą przyczynę wyeliminować ?
Brak problemu z kartą graficzną po odinstalowaniu sterowników, czyli normalne działanie grafiki podstawowej, często świadczy o technicznej usterce samej karty graficznej PCI lub jej kontrolerze na płycie głównej. Wyjmij ją ze slotu i wciśnij z powrotem. Może utraciła kontakt?
Wyczyść radiator i wiatrak.
Sprawdzaj po kolei starsze lub dużo starsze sterowniki.
Zobacz w Menedżerze urządzeń ile masz żółtych wykrzykników lub znaków zapytania.
-ale ja ,pomijając fakty,często takie objawy miałem przez niepodający dobrego napięcia zasilacz…
Problem rozwiązany. Karta graficzna zmieniła prawidłowe położenie w styku A czemu ?? Oj nie mam pojęcia. Temat uważam za zamknięty.