Strasznie zamula Internet + wyłączający sie komp


(Blazej2) #1


(Blazej2) #2


(Asterisk) #3

korona124 - JNJN już wracał Ci uwagę


(Blazej2) #4


(adam9870) #5

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable (wszystkie znaczki maja być na zielono, jeżeli któryś z nich będzie na żółto to go zostaw). Po użyciu narzędzia wymagany jest restart.

Start => Uruchom => wpisz services.msc => zatrzymaj i wyłącz usługę Net Agent i Windows Overlay Components

Pliki i foldery usuń ręcznie w trybie awaryjnym natomiast wpisy HijackThis.

Po wykonaniu pokaż nowy log z HijackThis plus z SilentRunners.

EDIT

Widzę, że dołączyłeś log z Silenta dlatego podam od razu FIX na rejestr. Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Plik >>> Zapisz jako >>> Zmień rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> Zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij dwa razy na utworzony plik FIX.REG i potwierdź dodanie do rejestru >>> restart.


(JNJN) #6

Lost World

Zobacz na siebie,chyba obaj odpoczniecie od Forum jak tak dalej pójdzie.JNJN


(Blazej2) #7


(Gutek) #8

Już jest Ok, ale poczytaj Optymalizacja XP: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76580


(Blazej2) #9

Nadal się wyłącza.

Złączono Posta : 14.04.2007 (Sob) 16:37

Nadal się wyłącza.


(adam9870) #10

Ściągmij program KillBox, zaznacz Delete on reboot , w polu full path of file wklej ścieżkę:

C:\WINDOWS\iyqlxxgA.exe

Kliknij czerwonego iksa i reset.

Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Plik >>> Zapisz jako >>> Zmień rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> Zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij dwa razy na utworzony plik FIX.REG i potwierdź dodanie do rejestru >>> restart.

Po wykonaniu wklej nowe logi.


(Blazej2) #11


(adam9870) #12

Już jest Ok.

Proponuję przeczyścić rejestr ponieważ masz kilka pustych kluczy, opis.


(Blazej2) #13

Nadal się wyłącza komp.


(Puszek Okruszek) #14

Może zasilacz, napięcia?


(Blazej2) #15

Jak to sprawdzić.


(Puszek Okruszek) #16

Sprawdź temperatury i napięcia programem EVEREST:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=88838

Jaki masz zasilacz? :wink:


(Blazej2) #17

SpeedTest'em sprawdzałem temp. to było ok.

ATX


(adam9870) #18

Temperatury i napięcia należy sprawdzać przy pomocy programu EVEREST, a najlepiej w BIOSie lub mierknikiem.

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=88838

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9809

Sprawdź pamięć:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125

Sprawdź czy masz jakieś minidump'y, a jeśli tak to wklej zawartość najlepiej kilku:

:arrow: http://forum.strefabezpieczenstwa.pl/topics1/183.htm

O jakiej mocy jest zasilacz, z którego korzystasz?