Strony www nie wyświetlają się po kilku minutach


(Elk2000) #1

Witam serdecznie mam dziwny problem ponieważ jak zrestartuje swój komputer to przez jakieś 5-10 minut wszystkie strony działają poprawnie a poźniej wszystkie się nie ładują( na FF i O i IE), ale to nie znaczy, że nie mogę się do nich połączyć bo działa mi ping na stronę która się nie wyświetla w prządarce . Również GG oraz programy p2p (uTorrent) w tym czasie działają znakomicie i mają mak transfer. Mój IP jest przyznawany dynamicznie, a nawet po zmianie ISP ten problem też się pojawia. Moim zdaniem mam jakieś plugastwo w systemie, które blokuje port http po kilku minutach i co mógłbym w tym przypadku zrobić ? Mój antywirus nic nie widzi(avast). Dodam również że przez FF mogę dostać się do serwera ftp uczelni Total commander też reaguje na ftp tylko http nie działa.

Co możecie mi doradzić? (oprocz formatowania bo to ostateczność).

pozdrawiam.


(Cosik Ktosik) #2

W menu start->uruchom, wpisz cmd

W nowym oknie wpisz:

ipconfig /flushdns

Podaj logi z programów HijackThis oraz Combofix (może to wirus) :arrow: viewtopic.php?f=16&t=36654

Logi wklejasz na http://wklej.eu lub na http://wklej.org, a w poście dajesz tylko link do nich.


(Elk2000) #3

Tutaj mój log z Hijacka

Skanuje kompa dr.web'em

a dns flush zrobię jak mi się strony przestaną wyświetlać. Myślę że flush nie pomoże ponieważ nie mogę w FF wyświetlić strony www przez jej adres IP, no ale zobaczymy :slight_smile:

http://wklej.org/id/7943/


(huber2t) #4

Log ok

Podaj log z Combofix