Svchost.exe i uzycie procesora 100%


(Wawelski1) #1

Witam

2 Dni temu komp zaczął mi zamulać i jak się okazało, svchost.exe używa 100% procesora, przeskanowałem kompa Avastem i Malwarebytes' Anti-Malware usunąłem wszystko co wyskoczyło jako wirus lub inne badziewie, ale to nic nie pomogło. Niestety moja wiedza na tym się kończy i nie wiem co dalej z tym ;/

http://wklej.org/id/320674/ <- OTL

http://wklej.org/id/320675/ <- Extras

Mam nadzieję, że zrzutki są dobrze zrobione, jeśli coś źle, to zrobię je jeszcze raz, jak będzie taka potrzeba.

Proszę o pomoc

Dzięki


(Spandau) #2

Co to za plik C:\Documents and Settings\Ja\Pulpit\ rs_trial.exe?

W okno Custom Scans/Fixes w OTL wklej:

Klikasz na Run Fix. Jeśli zajdzie taka potrzeba restartujesz komputer. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Run Scan i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(Wawelski1) #3

OTL chodzi już 24h na RUN FIX i nie mam pojęcia, czy to coś robi, czy się zwiesiło... ;/ Cały czas jest napis "Killing processes. DO NOT INTERRUPT..." i klepsydra, gdy się najedzie na okienko. Żaden pasek się nie posuwa do przodu, nic.

Wyłączyć to i spróbować włączyć od nowa?

PS. rs_trial.exe to programik do gry w ruletke, zapamiętuje liczby i pokazuje ile razy z rzędu wpadały różne rodzaje (np. parzyste, nieparzyste, czarne, czerwone itp)


(Spandau) #4

Pobierz The Avenger zaznacz poniższy tekst

kopiujesz - klikasz na Paste Script from Clipboard - Execute - Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Po wykonaniu skasuj z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklej raport na forum C:\avenger.txt

Instrukcja obsługi programu http://cybertrash.pl/images/tata/Avenger/Avenger.html

Po tym Uruchom OTL klikasz Run Scan pokaż nowy log na forum


(Wawelski1) #5

http://wklej.org/id/321971/ <- Avenger

http://wklej.org/id/321974/ <- OTL


(Leon$) #6

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

potem nowy log OTL robiony opcją Run Scan

:slight_smile:


(Wawelski1) #7

http://wklej.org/id/322115/ <- OTL


(Leon$) #8

Log wygląda na czysty

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

W OTL kilknij CleanUp

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

:slight_smile:


(Wawelski1) #9

Zrobione

Zrobione

Zrobione

Zrobione

i

Zrobione :slight_smile:

Powinienem zrobić coś jeszcze?


(deFco247) #10

Jeszcze zaktualizuj:

Internet Explorer 8 (nawet nieużywany wymaga aktualizacji, gdyż wpływa on na pewną część funkcji w systemie)

Java 6 Update 20 + Skype 4.2


(Wawelski1) #11

To wszystko tak?

W takim razie, dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, z tym problemem.