System dość wolno zaczal chodzic


(goffer89) #1

Jak w temacie.

Niby wszystko gra ale jakos wolno laduja sie ikonki na pulpicie a po otwarciu "moj komputer" ikonki partycji i stacji laduja sie po koleji..

Druga sprawa to 10gb straconego miejsca na 3 partycji. :confused:

Po usunieciu wszystkiego na dyski nadal widnieje 9,87gb zajetego miejsca (mam wlaczone pokazywanie ukrytych plikow ale nic mi tam nie pokazuje:/)

Jakies rady?

-- Dodane 11.05.2011 (Śr) 11:00 --

dodaje skan hijackthis

http://wklej.org/id/527421/

-- Dodane 11.05.2011 (Śr) 11:02 --

otl http://wklej.org/id/527427/

extras http://wklej.org/id/527429/


(Diabloclone) #2

Może to kopia bezpieczeństwa ? Miałem właśnie kiedyś taki problem, że na dysku cały czas coś przybywało samoczynnie. Prawy na Moj Komputer -> Właściwości -> Ustawienia Zaawansowane Systemu -> Ochrona systemu -> Konfiguruj i tam usuń kopię


(XMan) #3

Poczekaj za sprawdzeniem logów przez specjalistów.

Widzę zainstalowane "niebezpieczne programy" i podejrzewam że mogą być wirusy :frowning:

W międzyczasie :

  1. Przeskanuj dokładnie komputer programem Malwarebytes Anti-Malware oraz Dr.WEB CureIt!.

  2. Usuń wszystkie punkty przywracania systemu, utwórz tylko jeden punkt przywracania.

  3. Przeczyść komputer programem CCleaner.

U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.

ccleaner1.th.jpgccleaner2.th.jpg

Dodatkowo Eusing Free Registry Cleaner.

Wybierasz język / language / Polish.

Przewiń - Skanuj rejestr - Napraw rejestr.

  1. Wykonaj gruntowny scandisk.

  2. Wykonaj defragmentację.

Nie zaszkodzi - pomoże :wink:


(system) #4

powodów może być wiele:

wirusy, śmieci w systemie, błędy programów

co zrób:

USUŃ zawartość folderu Temp w katalogu systemowym

tak jak wyżej napisane przeskanuj ccleaner

usuń cookie

przeskanuj komputer malwarebytes (jak wyżej)

usuń zbędne programy korzystając z revo uninstaller

...powinno zadziałać :smiley:


(goffer89) #5

zrobilem wszytko co polecacie

malwarebyte nic nie znalazl ccleaner uzywam i dzisiejsze skanowanie nic nie wykazalo

Temp pusty

Prefetch przeczyszczone

a komputer nadal zamula :confused:

Moje konfiguracje to

AMD Athlon II X4 630 2,81GHz

2gb ram dd3

System 64 bitowy Win7 ultimate

Karta graficzne geforce 8600GT 256MB

Dyk 500gb

Wiec raczej nie powinien chodzi tak jak chodzi :confused:

Po 2 godz pracy otwierajac moj komputer mam pokaz slajdow :confused:


(witek111) #6

sprawdź w procesach co tak mocno zajmuje procesor i jak tego się pozbędziesz to powinno być git: napisz co i jak


(Twipsy7) #7

Witam.

Możesz tez przetestować dysk pod kątem bad sectorów programem HDD Tune.


(Scanner1) #8

zajrzyj do środka obudowy, pełno kurzu możne być na radiatorze procesora