System działa powolnie, długo czekam na jego odpowiedź


(Piotrr Purzycki) #1

Witam, problem jak napisałem w temacie, sprzęt jest nowy, mam nadzieję że to tylko wina zaśmiecenia systemu. Z góry dziękuję za pomoc.

 

FRST:http://www.wklej.org/id/1587855/

Addition:http://www.wklej.org/id/1587861/


(Szeryfuniu) #2

Podaj co to za sprzęt. To że nowy, nie znaczy że szybki:)

Wywal tego McAffe i zainstaluj “normalnego” (AVG, Kaspersky) antywirusa. Przeskanuj, jak coś znajdzie, to usuń, potem AdwCleaner, CCleaner i będzie git.

 

Aha, i wywal całą serię “WildTangent”.


(Piotrr Purzycki) #3

Jestem w trakcie wykonywania czynności,które poleciłeś.

Sprzęt to TOSHIBA satelite L50-A-1EK

Procesor: Intel® Core i5-4200M CPU @ 2.50GHz 2.50GHz

RAM: 8GB

windows8

Przy zakupie wydawało mi się, że jest to rozsądna decyzja,cena była atrakcyjna.


(Szeryfuniu) #4

Sprzęt fajny. Nie mniej, w panelu sterowania jest dużo śmieci od toshiby. Poza sterownikami, wywaliłbym wszystko. Dużo z nich startuje z systemem i spowalnia kompa.

Windows 8 czy Windows 8.1? Jak 8 to zaktualizuj do 8.1, będzie lepiej.


(IPSEN) #5

Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.

 

Uruchom autoruns jako administrator -http://technet.micro…s/bb963902.aspx -po skończonym skanie-File>save>plik-AutoRuns.arn- umieść na -http://sendfile.pl/- na forum podaj linka

 

Pokaż nowe logi-http://forum.dobreprogramy.pl/nowy-log-obowi%C4%85zkowy-farbar-recovery-scan-tool-t478727/-