Kupiłem kartę graficzną Geforce 7600GS. Mam problem z instalacją sterowników, próbowałem najnowszej wersji 94.24, jak i starszych i ciągle jest ten sam błąd: “Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę”. Dodam, że w menedżerze urządzeń nie ma pozycji “Karta Graficzna”, a wydaje mi się że powinna być.
Mój system to Windows XP. Instalowałem go wczoraj i nie prubuję zaaktualizować sterowników do garty graficznej, tylko je poraz pierwszy zainstalować, ale sie nie da. System nie wie jaką mam kartę graficzną:
U mnie tez tak bylo, ale z inną kartą grafiki. Niestety błędu nie naprawiłem…na innym kompie bylo podobnie, i stwierdzilem ze cos jest z kartą. SPrawdz karte u kogos innego, czy instalacja sie powiedzie.
Zauważyłem, że gdy komputer ma kilka godzin odpoczynku, po uruchomieniu karta graficzna działa, a kiedy jest włączony jakiś czas i uruchomie go ponownie to nie wykrywa mi karty graficznej. Co może być nie tak?
czyli po włożeniu GF7600 GS do kompa (WinXP, płyta Gigabyte GA-M55PLUS-S3G) nie widzi jej ani BIOS ani Windows… kilka razy (po poruszaniu płytą przy starcie kompa) udało mi się załlączyć grafikę i wtedy wszystko w najlepszym, porządku, ale po restyarcie -nic nie dotykając!- znowu to samo ;(((
Co się dzieje ? Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić ?