System się nie uruchamia po instalacji SP2


(Leon Zawodowiec22) #1

Zainstalowałem Serwice pack 2 i nie moge uruchomić windowsaXP Home edition. Przed instalacją utworzyłem punkt przywracania systemu. Próbowałem uruchomić w trybać awaryjnych ale tylko resetuje kompa.Winde xp mam legalną. Wolałbym obejść sie bez formatowania.Mam na tym samym dysku linuxa mandrake 10.Czy może przez linuxa uda sie powrócic winde do życia????

Rozpaczliwie błagam o pomoc! !!


(lazikar) #2

Linuxa masz na innej partycji więc partycję z Windowsem mozesz śmiało formatować. :smiley:


(JNJN) #3

Jak awaryjny nie działa to zabotuj z płyty XP i opcja naprawy systemu R.

Poszukaj na Forum jest dużo informacji na temat naprawy systemu.

http://forum.dobreprogramy.pl/search.php


(Duch) #4

napisz kolego zawodowcu czy są jakieś oznaki od XP?? co się dzieje podczas uruchamiania??


(Leon Zawodowiec22) #5

mam wyłączony ekran bootowania i pokazuje mi się ekran który jest zawsze przy uruchamianiu tzn. windows xp 1 procesor systemowy itd.

po nim nie występuje juz skanowanie dysku jak zawsze tylko resetuje kompa


(Bandita1991) #6

Miałem podobny problem(chyba) otóż, gdy włączałem kompa dochodziło mi do scandiska i komp mi sie resetował i ja wchodziłem przez tryb awaryjny. Gdy weszłem w t. awaryjny z obsługą sieci, to już drugi raz wejść nie mogłem, musiałem w inną opcje trybu awaryjnego wchodzić. Tez miałem SP2. Pomogło mi tylko formatowanie partycji systemowej :-x

Juz do teraz nie zainstalowałem SP2 i nie mam zamiaru robić tego w najbliższym czasie :smiley:


(Duch) #7

zapytałem bo u mnie po instalacji SP2 również system się chamsko restartował !!

miałem podpięte pod USB mysz i klawiaturę; mysz podłączyłem do PS2, a klawiatura została na USB i problem zniknął!!


(Leon Zawodowiec22) #8

taka błachostka a pomogło

wielkie dzięki! !!


(Adamgriss) #9

(system) #10

Nogdy bym nie pomyślał, że przez takie coś komp mógł się tak zachowywać. Jednak dobrze, że kolega rozwiązał swój problem :slight_smile: