System zawiesza sie chwile po starcie


(Olejzwanykujawskim) #1

Tak jak w temacie, system uruchamia sie bardzo powoli, zas po paru minutach od uruchomienia zawiesza sie - konkretnie myszka mozna ruszac, menu start sie rozwija, jednak nic poza tym, menadzer zadan sie nie wlacza ani nic innego - totalna zawieszka, trzeba odlaczac prad zeby cokolwiek zrobic. Dolaczam logi z OTL. Pozdrawiam.

 

OTL: http://wklej.to/MyBEJ

Extras: http://wklej.to/fLO2t


(Atis) #2

Nie widać przyczyny tego problemu. Jeżeli w awaryjnym działa prawidłowo to odinstaluj Avasta.

Odinstaluj SpyHunter, McAfee Security Scan Plus, Browsers Protector.

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
SRV:64bit: - File not found [On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\McAfee Security Scan\3.8.141\McCHSvc.exe -- (McComponentHostService)
DRV:64bit: - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys -- (esgiguard)
IE - HKU\S-1-5-21-2069368038-4120700897-3865020589-1001\..\URLSearchHook: {00000000-6E41-4FD3-8538-502F5495E5FC} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask)
IE - HKU\S-1-5-21-2069368038-4120700897-3865020589-1001\..\SearchScopes\{205EEE77-0A84-4E9E-B3FA-636C747ABFD6}: "URL" = http://websearch.ask.com/redirect?client=ie&tb=SPC2&o=15000&src=crm&q={searchTerms}&locale=en_US&apn_ptnrs=PV&apn_dtid=YYYYYYYYPL&apn_uid=096D97C0-3EA9-471E-8328-51E41D2C8C73&apn_sauid=D1F0F7CB-874F-4DDE-AA89-AD9594CEF7A3
[2014/02/02 22:00:15 | 000,000,000 | ---D | M] ("Ask Toolbar") -- C:\Users\Michał\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\mm3mcl17.default\extensions\toolbar@ask.com
[2014/04/05 16:03:53 | 000,002,573 | ---- | M] () -- C:\Users\Michał\AppData\Roaming\mozilla\firefox\profiles\mm3mcl17.default\searchplugins\askcom.xml
[2012/01/02 11:48:42 | 000,083,456 | ---- | M] (StartSearch ) -- C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\plugins\npvsharetvplg.dll
O2 - BHO: (Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-21-2069368038-4120700897-3865020589-1001\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {7FEBEFE3-6B19-4349-98D2-FFB09D4B49CA} - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-21-2069368038-4120700897-3865020589-1001\..\Toolbar\WebBrowser: (Ask Toolbar) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - C:\Program Files (x86)\Ask.com\GenericAskToolbar.dll (Ask)
O4 - HKLM..\Run: [] File not found
[2014/03/25 20:22:46 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\sh4ldr
[2014/03/25 18:59:20 | 000,333,556 | ---- | C] (Microsoft Corporation) -- C:\ProgramData\fxiib8.faa
[2014/03/25 20:22:57 | 000,002,260 | ---- | M] () -- C:\Users\Michał\Desktop\SpyHunter.lnk
:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.


(Olejzwanykujawskim) #3

Pomoglo, dzieki wielkie! :slight_smile: Problem rozwiazany.