System32/ntoskrnl.exe


(Koks497) #1

Witam ,wczoraj wieczorem odszedlem na chwile od komputera niewylanczajac go tylko wylaczylem monitor i po jakims czasie przychodze i wlanczam monitor a tam okno biosu i napisane keine datenträger gefunden (sterowniki)no i zdenerwowany zresetowalem kompa a tu nic pokazuje sie to samo no i zaczelem grzebac.........po calo nocnych zmaganiach dostalem wiadomosc ,ze bledem jest system32/ntoskrnl.exe wiec wsadzilem plyte z windows (kolejne 3 godziny bo niechcial mi wogule z niej czytac oczywiscie org.)no i zreperowalem i wszystko dziala jak myslicie co moglo byc przyczyna tego gowna ?

aha i jeszcze komputer przy wlanczaniu jakos tak dziwnie sie wlancza jakies nieznane mi dzwieki i jeszcze jedna zecz zamiast normalnie mi sie wlanczac to otwiera sie jakies okno Vga i tam skanuje jakies cos niewiem co :frowning:

A jak mam ustawic bootowanie co pierwsze co drugie a co trzecie ?

bo jak wlaczylem w biosie przywruc wszystkie zustawienia fabryczne to sie wszystko pozmienialo i musze teraz to tez dobrze skonfigurowac.

Z gory dzieki za pomoc .


(JNJN) #2

Bootowanie z reguły ustawione tak.

jako pierwsze napęd dyskietek 1.44Mb (lub CD)

jako drugi dysk systemowy HDD-0

jako trzeci dowolny napęd

Jeśli chodzi o awarię mogło być wszystko,błędy w systemie,szkodniki,sprzęt,skok napięcia.

Uszkodził się plik lub zginął.

Bawiłeś się sterownikami do karty grafiki to i masz problem.

Wrzuć i poczytaj

ntoskrnl.exe

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl


(Koks497) #3

aktualnie mam zainstalowane najnowsze omegi myslisz ,ze to moze byc powod ?

jesli tak to zaraz je odinstaluje .


(Damian) #4

A czy problem wystąpił mniej więcej po ich instalacji ?


(Koks497) #5

powiem tak zainstalowalem je przedwczoraj od tego czasu byl wlanczany kilka razy no i za ktoryms razem padl.

aha i od jakiegos czasu czesto pojawiaja mi sie jakies bledy svchost .exe czy jakos tak czy to moglo byc tez przyczyna ?

I jak wlaczylem komputer wczoraj to wyskoczyl mi raport ,ze w tym systemie byl jakis tam blad krytyczny o godz. 9 ......rano (inna osoba kozystala z mojego komputera ale wiem ,ze nic nienamieszala) i pytanie czy chcem to przeslac do microsoftu oczywiscie wybralem nie bo to niema sensu !!

No i jeszcze jedna zecz chcialem teraz przeskanowac komputer online ale niemoge niewiem dlaczego czy to moze mic zwiazek z tym ?prubowalem z tych AV na vortalu moze dacie mi linka do jakis innych ? moze podziala ,bo wydaje mi sie ,ze jakis syf mi w kompie siedzi .


(JNJN) #6

Może i to nie ten problem - choć niewykluczone Omegi mają złą opinię,bardziej podejrzewałbym bałagan w systemie związany z instalowaniem i odinstalowywaniem sterowników.

Możliwe też że masz szkodniki.

Jak będziesz już po wszystkich eksperymentach rozważ postawienie świeżego systemu.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=25048


(Koks497) #7

tez sie tak zastanawialem ...........ale jeszcze troche na to poczekam

a jak zrobic zeby mi sie komp normalnie wlanczal ?

bo mam jakos tak ,ze wlancza sie okno via i tam szukaj jakies device a powinno sie wlanczac co innego ........ .

tez moze byc ,ze to byl blad sterownikow plyty glownej


poczytalem sobie na google i ludzie mieli te same probley a kolesie diagnozowali to jako walniety dysk nie wydaje mi sie zeby byl to walniety dysk ale na wszelki wypadek zdefragmentuje bo dawno tego nierobilem .