Szum w telewiorze


(x-awier) #1

Witam,

Dotychczas miałem kablówkę i nie było problemu, ale niedawno przerzuciłem się na cyfrowy polsat.

Jak to bywa z satelitami trzeba przełączać się na AV.

I właśnie gdy przełączę się na AV to szumi, jest to wina braku anteny (tak myślę), ale do anteny nie mam dostępu i dlatego na 1, 2, (...) nic nie ma. Czy da radę usunąć ten szum bez podłączania anteny? :slight_smile:


(Foraq) #2

Szczerze mówiąc to nie rozumiem o czym mówisz... :? Jaki szum? Jeśli masz cyfrowy polsat to po przełączeniu na AV i włączeniu dekodera masz od razu obraz/dźwięk (jakiś kanał) a żeby cos odebrać musisz mieć przecież podłączoną antenę... A jeśli nie masz anteny to jak chcesz odbierać cyfrowy polsat? :o

Na zwykłych kanałach nie będzie nic, dekoder podłączasz pod AV albo euro (zależy co masz) i oglądasz przez AV...


(L.B.G.) #3

Chodzi Ci o antena satelitarna czy zwykła domową?

Prawdopodobnie masz uszkodzony kabel (euro , chincz )


(PeterMac) #4

skoro nie ma sygnału to jest oczywiste ze bedzie szumieć na kanałach 1,2... i bedzie ziarno na ekranie TV , przełącz na AV tam bedzie czarny ekran, podłącz tuner pod gniazdo np. Euro i odpal tuner :slight_smile: tu kanały są zaprogramowane w tunerze a nie w TV jak to miales w kablówce


(x-awier) #5

Jesli wlacze AV to jest obraz z satelity normalny i tak samo dzwiek.

Lecz lekko szumi (to z tych 1, 2 programów).

Mam sam telewizor z podłączoną tylko satelita i to wszystko. Gdy ogladam tyylko przez satelite to szumi i jak sciszam calkiem tuner to szum jest glosniej i mam problem wlasnie z tym.

Chyba już wiadomo o co chodzi. :wink: