Szum z głośników


(Matta93) #1

Witam, mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiązac, mam bardzo dobre głośniki CREATIVE i od pewnego czasu pojawiły sie szumy , przy odtwarzaniu muzyki są mniej słyszalne ale przy oglądaniu filmów lub normalnym urzytkowaniu bardzo je słychac. Nie wiem dlaczego to sie dzieje . Proszę o pomoc.

Z góry dzięki :wink:


(kamil_w) #2

A masz podpięty mikrofon? Spróbuj w ustawieniach dźwięku wyciszyć mikrofon i Line-in


(ak6) #3

Oraz sprawdź czy są prawidłowo wpięte do karty dźwiękowej. Mogły się lekko poluzować.


(Matta93) #4

gdzie moge zmienic ustawienia Line-in?? Glosniki sa dobrze podpiete do karty dzwiekowej. Mialem podpiety mikrofon ale przed chwila go odlaczylem i dalej to samo :frowning:


(kamil_w) #5

Panel sterowania -> dźwięk -> zaawansowane


(Matta93) #6

haha smiga jak talala :smiley: wyciszylem calkiem " cd player" w ustawieniach . dzieki :slight_smile:


(Agnesx3) #7

Mam problem, tak jak w podanej pierwszym poście. Powyzszy cytat, szukałam ustawienie Line-in. Mogłabym poprosić szczegółowo opisać gdzie dokładnie ustawienie, bo ja niczego ni znalazłam :frowning:


(kamil_w) #8

W XP wyglądało to tak:

Panel sterowania -> dźwięk i urządzenia audio -> głośność urządzenia -> zaawansowane -> opcje -> właściwości

tu zaptaszkować wszystko i ok

W Viście i Siódemce programiści ułatwili życie użytkownikom i teraz nie wiem gdzie szukać rozwiązania

Może być tak, że szum jest efektem zbierania sygnału przez mikrofon. Można spróbować go wyłączyć i zobaczyć, czy to coś zmieni.


(Agnesx3) #9

W dźwiękach nic nie daje rady. Wyłączyć głośniki czy jak? Mało się znam na urządzeniach :stuck_out_tongue: