Mam tablet Pentagram O’Pen XL i używam go na laptopie Sony Vaio z systemem operacyjnym Windows Vista.
Od jakiegoś czasu tablet dziwnie sie zachowuje.
Piórko od tabletu zaczęło mnie niepokoić ponieważ od dłuższego czasu zdarza się sytuacja,że pomimo styczności piórka z tabletem nic się nie dzieje,kursor jedynie porusza się po ekranie nie podejmując żadnej akcji.
Próbowałam już wyciągać kabel usb z portu ale to nic nie dawało.Podobnie po zmianie baterii zero zmian.Co może być tego powodem?
Dodam jeszcze,że od czasu pojawienia się kłopotów z tabletem i ponownego podłączania kabla zdarzały się bluescreeny z komunikatem “bad pool caller” (prawdopodobnie coś w rejestrze)
Ja mam tablet Lifetec (Medion) ale jest on na tym samym sprzęcie bo nawet sterownik pentagram pasuje do niego.
Mam podobne akcje jak piórko mi spadnie i cewka w środku się przesunie, pomaga jak je rozbiorę i ręcznie tą cewkę przesunę lub jak “puknę” nim o biurko górną lub dolną jego częścią (zależnie czy nie reaguje wcale czy reaguje zbyt czule) aby się ona przesunęła na swoje miejsce.