Tablet pentagram: piórko przestało rysować

Mam tablet Pentagram O’Pen XL i używam go na laptopie Sony Vaio z systemem operacyjnym Windows Vista.

Od jakiegoś czasu tablet dziwnie sie zachowuje.

Piórko od tabletu zaczęło mnie niepokoić ponieważ od dłuższego czasu zdarza się sytuacja,że pomimo styczności piórka z tabletem nic się nie dzieje,kursor jedynie porusza się po ekranie nie podejmując żadnej akcji.

Próbowałam już wyciągać kabel usb z portu ale to nic nie dawało.Podobnie po zmianie baterii zero zmian.Co może być tego powodem?

Dodam jeszcze,że od czasu pojawienia się kłopotów z tabletem i ponownego podłączania kabla zdarzały się bluescreeny z komunikatem “bad pool caller” (prawdopodobnie coś w rejestrze)

Próbowałeś przepiąć tablet do innego komputera? Pozwoli to sprawdzić po której stronie jest wina - komputera czy tabletu…

sorry za późną odpowiedz

Pracowałam parę tygodni z tym tabletem na starym komputerze i nie było żadnych problemów.

Nie było blue screenów,wszystko działało elegancko.

Ja mam tablet Lifetec (Medion) ale jest on na tym samym sprzęcie bo nawet sterownik pentagram pasuje do niego.

Mam podobne akcje jak piórko mi spadnie i cewka w środku się przesunie, pomaga jak je rozbiorę i ręcznie tą cewkę przesunę lub jak “puknę” nim o biurko górną lub dolną jego częścią (zależnie czy nie reaguje wcale czy reaguje zbyt czule) aby się ona przesunęła na swoje miejsce.