Temperatury podczas grania

Grając w GTA V temperatura mojego procesora Intel Core I5 4460 wynosi 65/66 stopni, a karty graficznej GTX 960 czasami dochodzi do 83, ale zazwyczaj jest to 74/75 stopni. Dodatkowo jak patrze na zużycie procesora w menadżerze urządzeń to jest to około 80%, czy wszystko jest tak jak być powinno?

Temperatury wyglądają OK. Dla Twojej karty graficznej max to 98, a cpu poniżej 80 też OK.
Co do zużycia procesora to może być kilka czynników za to odpowiadających, dobrze jakbyś podał więcej szczegółów specyfikacji komputera: system, dysk, płyta główna.

Windows 10, Seagate Desktop HDD 1TB [ST1000DM003], ASUS H81M-P

A spróbuj może od najprostszego, otwórz kompa, odepnij co potrafisz, wyczyść wszystko, złóż i zobacz jak będzie.

Równe 2 dni temu to już zrobiłem więc wykluczone że to wina kurzu.

Jak tak czytam o tym w necie to podobno problem popularny, związany z optymalizacja gta. Możesz zerknąć na aktualizacje Windows (sprawdź czy nie ma zakończonych niepowodzeniem i zrestartuj kompa zerknąć czy nie pokaże jakichś). Dodatkowo możesz sprawdzić czy masz ustawione opcje wirtualizacji w systemie. Jakiś antywirus posiadasz?

83 na grafice to trochę dużo jak na GTX 960. Albo nie masz słabą wentylację w budzie, albo czas na wymianę pasty pod radiatorem karty. Wentylatory na przodzie i na tyle obudowy masz? Dla porównania mój RX 480 podczas grania grzeje się w okolice 70 stopni, a jest delikatnie podkręcony i ma zwiększony limit energetyczny o 40% - lepiej wtedy trzyma zegary.

83 to maksymalna temperatura jaką osiągnęła karta podczas grania ogólnie to tak jak mówiłem utrzymywało się 75. Moja obudowa to: Corsair Carbide Series 100R.

Zrobiłem aktualizację i dalej nic. Mój antyvirus to Windows Defender

Nie widzę tutaj nic dziwnego w tych temperaturach. Przecież każdy chyba wie, że GTA V mocno obciąży taki komputer więc nie ma się czym przejmować. Jak by grał w coś mniej wymagającego z lepszą optymalizacją i by miał takie temperatury to wtedy był by problem. Więc nie przejmuj się i ciśnij dalej :stuck_out_tongue_winking_eye: