Tnące się filmiki z You Tube - log


(Neowg) #1

Witam

Ostatnio zaczęły ciąć mi się filmiki z you tube . W innych serwisach np. Google Video filmy działają normalnie. Kiedyś wszystko działało bez problemów a teraz za każdym razem ; obojętnie czy to 2-minutowy czy 20-minutowy filmik muszę czekać na jego załadowanie. Posiadam Neo 1 MB

Wklejam Loga :

Bardzo proszę o pomoc :slight_smile:

Pozdrawiam


(Łukasz14) #2

po co Ci internet explorer 7?? jest do kitu odinstaluj sobie to gó.. !!


(Szymszejdi) #3

u mnie ostatnio też się youtube strasznie tnie, więc nie masz się czym przejmować


(adam9870) #4

Log czysty.

Powodem tnącym się filmików zapewne są zbędniki w autostarcie i nie robiona przez dłuższy czas jakaś optymalizacja systemu jak np. defragmentacja, czyszczenie rejestru etc.

Start => uruchom => msconfig => zakładka Uruchamianie => możesz odznaczyć w/w.

Jeśli nie korzystasz z zaawansowanych usług tekstowych to je wyłącz: Panel sterowania => Opcje regionalne => Języki => Szczegóły => Zaawansowane => zaznacz wyłącz zaawansowane usługi tekstowe.

Start => programy => autostart => kasacja z prawokliku.

Jeśli nie używasz Messenger'a to go usuń: start => uruchom => wpisz polecenie:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

Proponuję usunąć aplikację dostępową neostrady, a połączenie skonfigurować ręcznie: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=91864

Dodatkowo przejrzyj XP - Optymalizacja, odchudzanie dla trochę bardziej zaawansowanych. Lub Optymalizacja i odchudzanie Windowsa XP dla trochę mniej zaawansowanych.