Total comander i prv


(matiit) #1

Stworzylem domene na prv.pl i chcialbym na nia cos wrzucic za pomoca total commandera jak to zrobic jestem totalnie początkujący :smiley:


(adam9870) #2

Na domene chcesz coś wrzucić ?? :?

Możesz wrzucić pliki strony (lub inne) na serwer do którego zrobiłeś domenę/alians.


(Piotrek Płatek) #3

Tak jak to powiedział adam9870 na domenę nieda się nic wrzucić. Tylko na serw kryjący się pod tą domeną.

PZDR


(matiit) #4

tak mam domene / alias na prv.pl np xxx.prv.pl i chce naprzyklad za pomoca total commandera wrzucic tekst witaj na czerwono czcionka20 jak . piszcie zrozumiale pierwszy raz robie cos takiego


(adam9870) #5

Załórzmy,że założyłeś alians adam.prv.pl na adres adamblabla.ovh.org. I aby po wpisaniu któregoś z tych adresów wyświetlała się jakaś strona to musisz dokument (strone z tym tekstem) wrzucić na serwer ftp w którym masz hosting.

Adres serwera ftp powinienneś dostać przy zakładaniu konta w serwisie hostingowym.

Ty na prv.pl założyłeś tylko domene. Gdybyś wykupił hosting u nich to mógłbyś wrzucać pliki.


(Piotrek Płatek) #6

Alias to sam adres strony. Musisz znaleźć jakiś hosting i tam założyć sobie konto WWW i ustawić dany alias, aby przenosił na adres konta WWW.

Jak będziesz miał ów konto to dostaniesz kawałek serwera FTP, i dopiero na niego będziesz mógł przesłać pliki. Jak ? Użyj forumowej szukajki pod czyms typu: "wysyłanie strony"

PZDR


(matiit) #7

adres serwera FTP: ftp.prv.pl

port: 21

użytkownik: kompint

hasło: abcdeee

mam takie cos i chce na to wyslac jakis napis

Złączono Posta : 20.01.2006 (Pią) 17:47

kawalek mam mam 300mb

Złączono Posta : 20.01.2006 (Pią) 17:58

jak przeslać sobie mniej więcej poradzilem ale jak zakodowac (nie wiem czy trzeba ale chyba tak) witam czconka 20 na czerwonuo u góry po środku prosze o szybka odpowiedź

Złączono Posta : 20.01.2006 (Pią) 18:13

napiszcie jak skonfigurowac to w pajączku albo total comannder


(Piotrek Płatek) #8

(Dny15) #9

No i potem sobie to zapisujesz jako "index.html". Otwierasz TC dajesz FTP. Nowe połączenie, wpisujesz te dane które podałeś. I jak już ci wejdzie kopiujesz plik "index.html" na serwer. Potem wychodzisz. Włączasz przeglądarkę wpisujesz adres swojej stronki i masz.


(matiit) #10

wlasnie ze nie ma bo pisze ze wlasciciel nie przypisal nazwy a ja jestem wlascicielem i nazwe podalem!


(adam9870) #11

Pisze to po tym jak wpisujesz adres strony.

np. http://blabla.pl

Jeżeli tak to proponuję spróbować wpisać:

http://blabla.pl/index.htm

lub nazwe jakiegos innego dokumentu (strony) który umieściłeś na serwerze.


(matiit) #12

tez nic nie daje ale dobra dalem sobie spokój

mozna zamknac temat.


(Dny15) #13

A plik zapisałeś jako index.html??


(matiit) #14

tak

Złączono Posta : 22.01.2006 (Nie) 11:32

tak to znaczy index htm bo w podrecznikach pisalo ze tak tez mozna


(Li0n) #15

http://kurshtml.boo.pl/ kliksz HTML a pózniej klikasz I co dalej...

I czytasz tam jest jak zrobić w total commander :smiley: