TP- Link TL-WR740N przerywa połączenie


(Ostry4td2) #1

Dość często wyskakuje mi w przeglądarce taki komunikat:

Błąd 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Nie można rozpoznać adresu serwera w systemie DNS.

Wtedy muszę iść do routera i albo wyłączyć go od zasilania i podłączyć ponownie, albo wyciągnąć kabelek od internetu i również podłączyć ponownie, wtedy po chwili w laptopie mam już internet. Tak się dzieje często, np. zawsze rano kiedy wstaje i włączam komputer, jak wracam z pracy, lub jak stoi bezczynnie przez jakąś godzinkę albo czasami dłużej.

Denerwuje mnie już chodzenie za każdym razem do routera, dodam, że jest on nowy, ma może 3 tygodnie.


(dobryteddy) #2

Spróbuj włączyć klonowanie MAC: http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... d02gt.png/

Wifi zabezpieczone, bo może ktoś podkrada internet i generuje spory ruch (torrent) co może spowodować rozłączanie się internetu.


(Ostry4td2) #3

Klonowania niestety nie moge włączyć, chyba, że zadzwonie do dostawcy i powiem, że mam znowu nowy router.

Sieć jest zabezpieczona, na wszelki wypadek zmieniłem hasło.


(janki111) #4

Ja tak miałem kiedyś podobnie, to router na gwarancję poszedł. Może być wina techniczna urządzenia, niekoniecznie musi być źle skonfigurowane. To tak w ostateczności, jakby się nie udało rozwiązać problemu


(Ostry4td2) #5

Też rozważałem taką opcje, ale router jest nowy i trochę ciężko w to uwierzyć.

W internecie szukałem podobnych przypadków ale nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc.


(Km Kowalski) #6

Witam serdecznie,

pomimo tego, że minęło już trochę czasu od ostatniego post'u w tym temacie prosiłbym o informacje czy udało się zwalczyć powstały problem, ponieważ

borykam się z dokładnie takim samym od samego początku mojej przygody z TP-LINK.

Pozdrawiam!