Transfer 2-3 Kb/s


(Danielson) #1

Witam!

Mam następujący problem, z którym nie mogę sobie poradzić.

Otóż, od pewnego czasu 2-3 dni internet mi tak strasznie wolno działa, że praktycznie uniemożliwia mi to normalne funkcjonowanie.

Z początku moi drodzy myślałem że to jakiś wirus czy spyware/malware a może jakiś rookit lecz nie :frowning: .

Przeskanowałem komputer następującymi programami:

  • Nod 32

  • Panda Antywirus 2005

  • Avast

  • Ad-Aware SE Personal

  • Spybot - Search & Destroy

  • Hijack

  • GMER

  • Dialer Killer

Oraz skorzystałem z narzędzia KillBox lecz zabiłem właściwy proces więc proszę nie pisać, że być może zabiłem niewłaściwy proces.

Sprawa wygląda tak:

  • internet wolna działa, strony się strasznie długo ładują zarówno pod IE jak i również FF.

  • z tego też powodu nie mogę sprawdzić programem M.F poczty, ponieważ transfer jest tak wolny, że nie może połączyć się z moim kontem.

  • Tranfer wynosi od 1,5 - 3,2 Kb/s. Co powoduje że nie mogę sciągnać żadnych innych programów antywirusowych, bo zrywa mi połączenie ze stroną ( choć połaczenie jest aktywne w międzyczasie)

Logi Hijacka czyste, brak wirusów spyware/malware a transfer wynosi średnio 2kb/s.

Limitu danych nie przekroczyłem więc wykluczam obniżenie tranferu.

Proszę o rady.

Dziękuje

Daniel M.


(system) #2

Napisz, z jakiego łącza korzystasz.


(Danielson) #3

Witam rss.

Wydaje mi się że łącze nie ma tu znaczenia…

Łącze się jak większość użytkowników przez Neostrade (512 Kb/s).


(Danielm86) #4

tak jak ja :mrgreen:

Suchaj przyczyn moze byc wiele. Jesli jestes w sieciówce to mozliwe, ze kabel stracil przepustowosc. Sprawdz czy masz zainstalowana poprawnie karte sieciowa. Wyczysc tempy.


(Danielson) #5

master_zonk :wink:

Oczywiście że jest wszystko podłączone poprawnie, kabel sprawny etc.

Pamiec cache, temp i inne tego typu pierdołki wyczyściłem lecz i tak to nic nie pomoga.

Ostanio miałem problemy z wirusami ale wszystko usunąłem i pare dni komputer chodził jak marzenie lecz teraz nie wiem co się dzieje.

Żaden program nic nie wykrywa, żadnych szpiegów czy wirusów, jadynie cookies które usunąłem.


(system) #6

Możliwe, że to błąd w Telekomunikacji. Było wiele przypadków, gdy np. z początkiem miesiąca limit nie odnawiał się, albo transfer nie był ograniczony po przekroczeniu limitu…


(Adarek) #7

Ja radze jeszcze raz podaj tu logi z HijackThis oraz Silent Runners .

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

Być może coś przegapiłeś.

Do tego wklej screna z Menadżera zadań >>>Procesy.

I od razu poczytaj :

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Danielson) #8

Log Hijack

Log Silent Runners

Wszystko czyste :slight_smile: ? Bo na SS się nie znam. Myślę, że na Hijacku wszystko czyste.


(system) #9

Danielson , log z Hijacka jest obcięty, wklej cały.


(Danielson) #10

kiedy on jest cały :slight_smile:


(system) #11

Miałem to samo, zreinstalowałem system bo sie żyć nie dało. Ale nie polecam. W każdym razie nie jestes sam.


(Kulaa 01) #12

Nie jest cały… :twisted: