Trojan.Downloader.Zlob.SZ

nic z tego. 3 razy próbowałem. 2 razy reset komputera zanim w unlockerze pojawiła sie opcja: “skasuj”, a raz unlocker zapowiedział, że skasuje przy restarcie, ale jak sie okazało plik jest cały czas (chyba, że przez pomyłkie wyciąłem jakiś sąsiadujący plik:) ). zaznaczam, żę robiłem to w normalnym trybie. może trzeba w awaryjnym?

zobacz może pójdzie wyrejestrowanie go wpisz w start=>uruchom to

i Ok. I teraz użyj killbox. Może zejdzie

Jak nie to użyj programu Gmer. Sciągnij program zapisz go koniecznie na dysku C:\ , uruchom go i przejdz do zakładki CMD i wklej

Następnie zakładka procesy i wybierz funkcje ZABIJ WSZYSTKO. Z powrotem do CMD i wybierz uruchom. Jak będzie problem zobacz jeszcze opcje w zakładce procesy AWARYJNY i powtórz usuwanie

Przy okazji wklej log z gmer’a zakładki rootkit=>szukaj(bez zaznaczania opcji pokaż wszystko) , czekaj az gmer skończy =>kopiuj i ctrl+v do posta wklej

opcja nr 1 - nie daje rady

opcja nr 2 (gmer) - chyba spieprzyłem sprawe, tzn. robiłem tak jak radziłeś, ale w pewnym momencie, po naciśnięciu “uruchom”, pojawiło się info, że nie bedę mógł uruchomić żadnego programu i wyszedłem z programu. jak go chciałem ponownie wlączyć, to (standardowo) reset kompa

Bo dałeś pewno nie te uruchom. Po wejściu w funkcje zabij wszystko wracasz z powrotem do tam gdzie wpisałeś te polecenie

I dajesz uruchom aby je uruchomić.(masz to poprawej stronie w tej zakładce) I dopiero wracasz do zakładki procesy i dajesz restart. Ty dałeś uruchom ale nie tam gdzie trzeba.

teraz to po rybach, bo jest restart kompa, jak odpalam ten program.

coś czuję, że nie da rady usunąć gnoja. pozostaje przeinstalowac system? a może moge zostawić ten plik, skoro bitdefender okazjonalnie informuje, że go zablokował? jest on dla mnie realnie groźny?

Popróbuj kilka razy go uruchomić.

Niektórym się tak zdarza.

To jest ostatateczność.

Dobrze, że go zablokował ale i tak najlepiej go usunąć.

Daj jeszcze log z Gmer’a, ściągnij>>>uruchom>>>przejdź do zakładki “rootkit”>>>wybierz “szukaj”>>>czekaż cierpliwie aż program zakończy prace>>>klikasz “kopiuj”>>>ctrl + v i wklej do posta. I loga z silent runners.

log z s.r. :

postaram sie zaraz dać z Gmera

Tak my możemy się męczyć, a pliku już dawno nie ma.

Fix do rejestru nie został wykonany co już widać. Przeczytaj “dokładnie” instrukcje i zrób fixa. Później wklej loga z silent runners. Gmera, możesz już dać, jeśli zacząłeś skanowanie.

Treść fixa:

gmer :

Złączono Posta : 22.07.2006 (Sob) 11:19

kurcze, czekałem z fixem aż sie usunie plik - takie były wcześniejsze instrukcje. ok, to robie go teraz

gmer czysty, po fixie pokaż log z silenta

Czysto :wink:

Czyli już spokój? wielkie dzięki za pomoc i cierpliwość :slight_smile:

Wygląda na to, że tak :wink:

jeszcze raz dzięki!!