Tworzenie animacji w GAP- mały problem


(system) #1

Otóż pojawił mi się pewien problem z tworzeniem animacji w GIMPie 2.6+ GAP2.4.0.

W wielu tutorialach pokazuje mi się, że trzeba wejść w Vidoe-> duplikowanie ramek. Ale ja żadnej opcji VIDEO nie mam!

Czy ktoś wie, co trzeba zrobić?

Proszę o szybką pomoc.

Z góry dzięki.


(Olixxx94) #2

Ananas , w oknie obrazka, w menu powinieneś mieć pozycję Video, a w niej Duplicate Frames. Jeśli jej nie masz, to GAP nie jest zainstalowany lub nie działa prawidłowo. Przeinstaluj GAP.


(system) #3

Już działa, okazało się, że GAPa zainstalowałem w nieodpowiednim folderze, i GIMP go nie wykrywał.

A wie ktoś, gdzie można pobrać GAP 2.4.0 PL???


(Olixxx94) #4

Link Do GAP 2.4.0 :arrow:

http://209.85.171.104/translate_c?hl=pl ... rLdXBhpzzA


(system) #5

Ale to jest wersja polska???

Bo angielską to mam.


(Olixxx94) #6

Ananas , to jest wersja angielska. Z tego, co widzę, to polskiej jeszcze nie ma...


(system) #7

To po co dajesz angielską??? Napisałem: GAP 2.4.0 PL

Angielską mam.


(Olixxx94) #8

Ananas , a skąd Ci taką wytrzasnę?? Szukałam, ale nie ma...


(system) #9

Olcia , chodzi mi o to, że prosiłem o wersję polską, a ty mi tu angielską dajesz. Trzeba było od razu mówić, że takiej nie ma.

Ale widziałem w tutorialach polskiego GAPa. Czy ktoś wie, w jakiej wersji będzie działał GAP PL i GIMP PL???

Proszę też o linka.

A link do tutoriala, w którym był polski GAP:

Kliknij TUTAJ


(Olixxx94) #10

Ja bynajmniej nie widziałam polskiego GAP-a, mógł on zostać spolonizowany, ale

bynajmniej nie spotkałam się z tym dodatkiem po polsku na Windowsie.