Tworzenie galerii


(Lukasz Azs) #1

Witam. Mam taki problem, poniewaz pierwszy raz robie strone i ogólnie nie mam pojęcia o tym więc zgłaszam się z moją prośbą do was. Strona ta ma zawierac sama gelerie, znalazlem program Galernik wygenerowałem galerie i wrzuciłem zdjęcia na serwer lecz gdy wchodzę na strone to pojawia mi śie coś takiego http://img110.imageshack.us/img110/7135/galerniklo8.jpg

Czytałem, że gdzieś trzeba zamienić plik index.html ale nie wiem gdzie i który to plik trzeba zamienić, aby wyświetlała mi się ta wygenerowana galeria przez program. Z góry dziękuje za pomoc.


(Rkizeweter) #2

Co to się ładuje?? Widocznie nie ma na sewrwerze ustawionego domyślnie formatu *.html do wyświetlania w katalogu. A zmieniłeś na index.htm??


(Lukasz Azs) #3

Czyli cały ten plik który wygenerował mi program mam zmienic nazwe na index.html ? Bo ja nic nie zmieniałem tylko ten program sam wrzucał to na serwer. Mam utworzyć jakiś katalog ?


(L337 Crew) #4

zmienić na index.html / index.htm / index.php <-- a tego polecam najbardziej ;]

Katalogu żadnego nie musisz tworzyć .


(Lukasz Azs) #5

Niestety nie pomoglo... Pisze ze nie mozna odnaleść strony. Probowalem z zkazdymi koncowkami.


(adpawl) #6

A gdzie masz ten plik index ? powinien być w katalogu głównym serwera.

...jeżeli jest w jakimś podkatalogu, to nic dziwnego że go nie znajduje :?


(Lukasz Azs) #7

Na moim serwerze są 2 katalogi : www i requetes, ja wrzuciłem ten cały plik do www i strona wyswietla mi sie wtedy gdy po kocowce pl dam/index.php a gdy wpisuje nazwe glowna strony to wyswietla sie to co w pierwszym poscie napisalem. Co trzeba zrobic zeby wyswietlala sie pod glowna strona ?


(Airborn) #8

prawdopodobnie wina lży po stronie konfiguracji serwera, jeżeli do prawidłłowego wyświetlania strony zamieszczonej w folderze "www" potrzebny jest adres mojastrona.pl/index.php, to folder "www" jest podstawowym miejscem wrzucania wszystkiego co jest dostępne z sieci