Tymczasowe pliki w C:/Windows

Witam,

od jakiegoś czasu w katalogu windows zbierają mi się takie pliki zaczynajće się na “DF” (np. DFC8B6.tmp)

Po każdym wyłączeniu i włączeniu kompa pojawia się kolejny taki plik .tmp

Nie ukrywam że niedawno mocno kombinowałem z windowsem i teraz mam tego wyniki heh. Po miesiacu tych plików jest ogrom !

Powiedzcie tylko co zrobić żeby te pliki się tak nie tworzyły, lub żeby tworzyły się ale np. w katalogu Windows/Temp

NUKEM pobierz ATF Cleaner i za pomocą teog programu usuń tempy. :wink:

Cleanera mam, ale chodzi mi oto żeby te tempy się tam po prostu nie tworzyły. Tak jak dawniej :slight_smile:

NUKEM możesz jeszcze skasować tak:

:arrow: Start => Uruchom => wpisz:

%temp%

i usuń wszystko

Start => Uruchom => wpisz:

%Userprofile%\Ustawienia lokalne\Temp i wyczyść wszystko

Wciskamy jednocześnie klawisze CTRL+A zaznaczając pliki i klikamy klawisz DEL przytrzymując SHIFT aby je usunąć.

Ok, dzięki.

Gdyby jednak ktoś wiedział jak pozbyć się na zawsze tych plików to proszę o info :smiley:

NUKEM

W trybie awaryjnym: Start - Uruchom - cmd

Wpisz następujące komendy, każdą potwierdzając za pomocą ENTER:

RD /S /Q “C:\Documents and settings\Nazwa Twojego konta\Ustawienia lokalne\Temp”

RD /S /Q “C:\Documents and settings\Nazwa Twojego konta\Ustawienia lokalne\Temporary internet files”

• zwróć uwagę na odstępy-spacje…

Pozdrawiam

Agaton to załatwi ATF.

NUKEM > one tworzą się w katalogu Windows bezpośrednio jak rozumiem? Zrób skan AVG AntySpyware 7.5 po update, wklej raport. :slight_smile:

Czyżby ten programik był aż tak skuteczny ?

Zauważyłem, że ostatnio jest dość często polecany, ale nie miałem okazji go sprawdzić…

Pozdrawiam

Czyści wszystkie lokalizacje Tempów :slight_smile:

Joan

Z taką rekomendacją nie mogę go nie mieć :slight_smile:

Już mam go w folderze higiena kompa

Pozdrawiam

I ciasteczka, cache itp. od Opery i FF. :wink: