Udostępnienie plików między laptopem i pc

Z mapuj sobie dysk komputera który chcesz sobie udostępnić. Lub śćiągnij sobie jakiś server ftp na przykład Cerberus FTP Server.

Aha, bez hasła nie da rady?

a może trochę samodzielności? tyle lat na forum, i czekasz tylko na gotowe, zobacz czy bez hasła się da, testuj, tak samo możliwe że zamiast zakładać nowego użytkownika, wystarczy odblokować konto gościa

Ja odpuściłem pomoc po drugim, bardzo bogatym w treść, poście autora wątku.

No mnie to rozbroiło, @marcin82 podał 6 linków, a później odpowiedź nie działa :smiley: ale ludzie są różni :wink:

Samemu też próbowałem, i nic.

A możesz więcej się rozpisywać? czy za każdym razem, każdy ma Ci zadawać pytania?, bo wiesz ‘samemu próbowałem i nic’ to właściwie nic nie znaczy, opisz co próbowałeś, co robiłeś, gdzie był jakiś komunikat i nie że napiszesz “Wyświetla się bardzo długi komunikat, w skrócie, że udostępnienie jest niemożliwe, z powodu czegoś.” tylko pełny komunikat, komunikacja, a nie jakieś puste zdania, bo na twój problem to najlepsza jest odpowiedź ‘dziwne, ale u mnie działa’ :slight_smile:

Zaznaczam folder, który ma być udostępniony, potem wchodzę określone osoby, potem dodaję wszyscy, odczyt i zapis, potem rozpocznij i gotowe.

Załóż użytkownika o tym samym loginie (na tym komputerze, co udostępnia…).

Jeszcze musiałem wyłączyć hasło w ustawieniach udostępniana

Hello pikaczu,
We can share files between laptop and pc in multiple ways…using WiFi , Bluetooth, LAN cables.