UKASH dopadł i mnie ( weelsof )


(Kamil Wierzchowiak) #1

tak jak w temacie mam problemu z win7 po usunięciu weelsof za pomocą combofix

problemy polegają na tym że nie łączy mnie z internetem na głównym profilu ( akutalnie jestem na tymczasowym )

nie pokazuje mi napisów w menadzerze urządzeń nawet na koncie tymczasowym który ma prawa administratora

prosiłbym was o wszelką pomoc ze względów na to że nie chciałbym robić reinstaliki windowsa

Ale zaczynając od samego początku mieszkam w niemczech i dzisiejszego dnia podczas przeglądania internetu wszedłem na dziwną strone ( nie pamiętam jaka )

i wyskoczyło mi na ekranie że muszę wybulić 100euro za odblokowanie komputera lecz wycwaniłem się i poszukałem na necie że jest to wirus "weelsof" którego moża usunąć na kilka sposobów

lecz wcześniej zaczołem panikować że muszę kase bulić i policja wpadnie mi do domu przestraszyłęm i zaczołęm na własną ręke cofnąć to co się stało próbowałem przez tryb awaryjny przywrócić system lecz nie było punktu niestety ;/ poczym zauważyłem że w biosie pod F4 jest czyszczenie windowsa itp. więc wszedłem w to wyczyściłem windowsa i nadal dupa ;/

poczym zaczołem szukać na necie co to jest i z czym to się je tak jak pisałem wyżej na kilka sposobów i

wybrałem metodę combofix'a ze względów na to że nie posiadam org. płytki win7 przy zakupie lapek jej nie posiadał ;/

po użyciu combofixa główny profil został odblokowany z czego bardzo się ucieszyłem lecz był jest jeden wielki problem niestety ale dymki systemowe, menadżer zadań i pare innych systemowych okien nie działą tak jak należą wczywiście włączają się lecz jeden problem jest że nie ma żadnego napisu same puste pola co bardzo wkurza i utrudnia korzystanie z laptopa

tak samo jak internet nie działą tak jak należy na głównym profilu nie ma go wogóle a na tymczasowym jest ale nie działą google.pl

chciałbym się dowiedzieć czy te usterki da się wyeliminować czy trzeba stawiać system na nowo

jestem wstanie poświęcić czas na naprawę systemu jeżęli będzie taka możeliwość :slight_smile:

z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi !

@edit

zauważyęłm że nie działą też facebook.pl i pewnie pare innych witryn

podczas sprawdzania rejestru przez CCleaner pokazuje mi cholernie wiele błędów w rejestrze

log z combofix http://wklejto.pl/129999

log z DSS bo OLT nie chciał się poprawnie włączyć ;/

DDS - http://wklejto.pl/130000

attach - http://wklejto.pl/130006


(Spandau) #2

Podałeś dwukrotnie ten sam raport?

Proszę o raport OTS analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059745


(Kamil Wierzchowiak) #3

o w mordkę przepraszam ale robiłem już w nocy i byłem padnięty ;/

poprawiłem link

a co do OTS to nie mogę go włączyć poprawnie

takie okna mam nawet w windowsie

masz może jakiś pomysł jak usunąć ten błąd ?


(Spandau) #4

Pokaż oba logi DDS lub raporty RSIT.


(Kamil Wierzchowiak) #5

logi z DDS

DSS.txt http://wklejto.pl/130007

Attach.txt http://wklejto.pl/130008

logi z wczoraj

Logi z RIST

info.txt - http://www.wklejto.pl/130009

log.txt - http://www.wklejto.pl/130010


(Spandau) #6

Proszę usunąć ręcznie te foldery i pliki

Proszę odinstalować

Wejdź w tryb awaryjny i spróbuj wykonać skan OTL, jeśli się uda pokaż raport na forum


(Kamil Wierzchowiak) #7

ok usunąłem wszystkie rzeczy z tej listy prócz folderu Qoobox\BackEnv który potrzebuje uprawnień administratora które są na obu profilach ;/

OLT w trybie awaryjnym włącza się lecz nadal nie ma nic w nim tak jak na Screenie który podesłałem wcześniej

Masz jakieś inne pomysły aby to zrobić ?

@edit

niestety ale też Searchqu Toolbar nie mogę nigdzie znaleźć przez dodaj/usuń program i w CC też nie było go ;/


(Spandau) #8

Wykonaj pełny skan Malwarebytes (zainstaluj wersje darmową) http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free Jak program coś wykryje pokaż raport na forum.


(Kamil Wierzchowiak) #9

niestety ale nie mogę tego zainstalować ;/ instalator się nie pokazuje cały mam podobny problem co z OLT ;/

jeszcze jakieś pomysły ? ;>


(Spandau) #10

Czy w trybie awaryjnym tak samo? Jeśli tak to ja sprawdziłbym dysk. Za pomocą MHDD http://www.fixitpc.pl/topic/7334-film-i ... -do-skanu/


(Kamil Wierzchowiak) #11

spandaupol , wiesz co dysk na 100% jest sprawy tylko podczas panicznej próby usunięcia tego wirusa wszedłem w cofanie systemu czy coś podobnego i po tym mogło się tak wszystko popierdzielić wyskakują mi błędy ;/ i nie widzę np. instalatorów

chciałem to naprawić bez pomocy reinstalacji systemu leczy chyba inaczej się nie da ;/ choć chce jeszcze z tym powalczyć

może są jakieś inne metody np. cofnięcia systemu do stanu pierwotnego ? odzyskiwanie plików ? bo z tego co widziałem to wirus albo przy próbie usunięcia go pousuwało strasznie dużo plików ;/

-- Dodane 04.08.2012 (So) 15:23 --

można prosić o jakieś wskazówki ? ;> co do przywrócenia systemu ? ;>

-- Dodane 06.08.2012 (Pn) 0:20 --

dzięki za wszelką pomoc :smiley: poczytałem na necie troszkę i dowiedzaiłęm się o partycji recovery która przywraca system do stanu który był podczas pierwszego uruchomienia :slight_smile:

zrobiłem zgodnie z instrukcją i wszelkie problemu/błędy zostału usunięte tylko - jest taki że cały system, dane itp. poszło do śmiecie ;/

temat można zamknąć :slight_smile: