Ukrywanie linków


(Manimuszek 9559) #1

Dzien dobry chciałbym się dowiedzieć jak sie podaje np.stronke internetową kodując ją np jest dobreprogramy.pl a napisane jest kliknij tu??


(Cosik Ktosik) #2

Wpisz tak:

[url=http://forum.dobreprogramy.pl/]Kliknij TU[/url]

A tak to działa:

Kliknij TU


(Manimuszek 9559) #3

Dzięki cosik_ktosik zabawne to jest no nie? :smiley:

W dniu 24.06.2008 , o godzinie 15:13 został dopisany post przez KaKoKu

Kliknij TU

W dniu 24.06.2008 , o godzinie 15:14 został dopisany post przez KaKoKu

napisz po kolei jak to robisz ok?

W dniu 24.06.2008 , o godzinie 15:19 został dopisany post przez KaKoKu

Co wciskasz itd.


(Cosik Ktosik) #4

Używam znacznika

Między nimi wpisuję tekst do wyświetlenia

kliknij

następnie modyfikuję url na url=adres linku, np url=http://dobreprogramy.pl

kliknij

i naciskam Wyślij


(Manimuszek 9559) #5

Kliknij TU

W dniu 24.06.2008 , o godzinie 15:21 został dopisany post przez KaKoKu

aha thx dzieki


(Cosik Ktosik) #6

Możesz jeszcze użyć strzałeczki

:arrow: [url=http://forum.dobreprogramy.pl/]Kliknij TU[/url]

:arrow: Kliknij TU


(Manimuszek 9559) #7

a gdzie jest ten znacznik url?


(Cosik Ktosik) #8

Musisz go ręcznie wpisać, gdy chcesz użyć okna szybkiej odpowiedzi. Natomiast, gdy klikniesz przycisk Odpowiedz, wtedy ten znacznik będzie nad oknem.


(Manimuszek 9559) #9

NIE KLIKAJ :D

W dniu 24.06.2008 , o godzinie 15:33 został dopisany post przez KaKoKu

Dzieki wielkie za wszystko


(Marcin720) #10

Witam! potrenuje sobie tu troche bo cos mi nie wychodzi....i mam pytanie dziala to w przypadku komunikatura Gadu-Gadu, ja prubowalem i cos ..;/;/;/

Kliknij TU

KliknijTU

Najlepsza stronka w necie

cos tam cos

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:


(system) #11

nie, niestety nie działa to w przypadku komuniaktora GG, ponieważ nie ma tam takiej opcji.

Ten znacznik dziala na wielu forach - są wyjątki np: forum NK


(Danielm86) #12

:smiley: dzięki.


(roobal) #13

Bo oni używają swoich skryptów php i mają też inne znaczniki, większość for raczej korzysta z otwartoźródłowych i wolnych skryptów, które większości używają tych samych znaczników.

Pozdrawiam!


(Kpc21) #14

Wcale niekoniecznie PHP. Swojego czasu mówiło się, że wraz z nową wersją "dobrych" (tą, która ma być przed zlotem) ma pojawić się też nowe forum - oparte na autorskim skrypcie administratorów serwisu. Skrypt ten miał być napisany w ASP (podobnie jak nowe dp oraz TechIT i Gamikaze). Skończyło się na uaktualnieniu forum z phpBB2 do phpBB3.


(roobal) #15

W sumie racja, jakoś nie pomyślałem o tym :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam!


(system) #16

Nie ma za co ;] Tak skomplikowany temat

Taki banalny temat, a koledzy już rozwineli rozmowę na dużym poziomie 8)