Jeżeli jest to tematu nie ma, przewinąłem aukcje jak zaczęli pisać o najwyższej wydajności i materiałach… to mnie nie interesowało a końcówka i owszem.
Sprzedawca zapewnił mnie, że wymienili kabel w zasilaczu oraz że klawiatura nie odbiega od tej, do której jesteśmy przyzwyczajeni. Ze względu na bardzo krótki okres gwarancji nie zdecyduję się na niego, nie chcę ryzykować Także jak na razie zostaję przy poszukiwaniach nowego sprzętu. Mogłabym prosić któregoś z Was o opinię odnośnie tego modelu? https://www.komputronik.pl/product/502643/asus-vivobook-s14-s406ua-bm013t.html Jak wypada na tle Acera Swift 3 i Lenovo, które podsyłałam wcześniej?
Zapytaj tego sprzedawcę o warunki gwarancji którą on świadczy oraz o uprawnienia konsumenckie, czyli niezgodność towaru z umową, która trwa 2 lata.
Sprzedawca pisał o gwarancji Rękojmia jest obowiązkiem prawnym, a takie tematy sprzedawcy wolą omijać
Teraz zauważyłem, że tam, w tej aukcji z Dell-em, jest: “Czas wysyłki: 14 dni roboczych”.
Czy mogłabym liczyć na ocenę tego wariantu? https://www.x-kom.pl/p/474885-notebook-laptop-141-asus-vivobook-s430fa-i5-8265u-8gb-256-win10.html W odniesieniu do Acera Swift 3
Główne różnice to dysk i cpu, większy dysk w Acerze z Ryzenem 512 vs 256 i procesor (nieco) lepszy jest i5-8xxx od 3500u. Różnica w wydajności jest nieduża. Większa natomiast jest różnica w wydajności integry: na 3500u dasz radę nawet w coś zagrać w 3D, na tej w procesorze Intela tylko pasjans i saper niemalże. Pomijając ceny i względy estetyczne bym jednak chyba myślał nad tym z większym dyskiem, 240 GB to tak troszkę skromnie do profesjonalnego korzystania (sam Windows 10 z aktualizacjami, plikami wymiany, punktami przywracania może szybko spuchnąć do 40-50GB).
Jeśli chodzi o laptopy z 14" ekranem, najbardziej skłaniam się ku wspomnianemu Asusowi. Bardziej przekonuje mnie Intel Core i5 niż Ryzen, poza tym nie gram (dosłownie) w żadne gry, nawet przysłowiowego Sapera Ale wciąż kusi mnie też małe Lenovo: https://abfoto.pl/laptop-lenovo-ideapad-320s-13ikb-81ak00fspb-i5-8250u-8gb-256gb-ssd Decyzja jak widać wciąż nie podjęta
Ryzeny, już, nie sa takie złe. Wcześniejsze AMD sporo odstawały.
No to Intel może być, są i tacy niegrający co o simsy pytaja na koniec.
Pamiętaj tylko, ze lepszy dla Ciebie procek i5 niż i3 (4 vs 2 rdzenie fizyczne) i dysk jednak może większy niż 240-250 GB.
W Simsy też nie, preferuję plaszówki ASUS, którego znalazłam, ma i5-8250U, 8GB RAM-u I 256 SSD M.2 i kosztuje 2600, co wydaje mi się być przyzwoitą ceną
Czyli na jakim budżecie stanęliśmy? Trochę się już pogubiłem, widziałem modele proponowane do ponad 3k zł.
ASUS VivoBook S430FA i5-8265U/8GB/256/Win10 posiada matrycę z powłoką EWV, tylko pod tym może kryć się matryca IPS lub TN. Konfiguracja podobna do Acer. Nie jest to zły model lecz droższy.
Osobiście dalej zostałbym przy
Acer Swift 3 R5-3500U/8GB/512/Win10
Ja też
Udało mi się znaleźć tego Asusa w cenie Acera, dlatego rozważam wybór właśnie Asusa
Oba mają podobny procesor, Acer ma dwa razy pojemniejszy dysk, znacznie lepszą kartę graficzną. Asus jest ładniejszy
Znacie może opinie odnośnie długości pracy na baterii obu tych laptopów?
Dobre pytanie. Acer ma pojemniejszą baterię (Asus 3653 mAh, Acer 4471 mAh) ale w testach Asus wypada znacznie lepiej:
źródło:
Bardzo dziękuję za ten link! Znajomy sugerował mi, że Asus jest wydajniejszy jeśli chodzi o czas pracy na baterii, ale wolałam zweryfikować jego opinię
A cobyście powiedzieli na takie dwa komputery?
www.x-kom.pl/comparison/523649,513065
Lepiej założyć własne temat niż pisać w kilku.
Dzięki, nie mogłam dodać własnego zapytania, bo to napisałam tu najpierw, a potem w bardziej adekwatnym wątku.