Uruchom ponownie i sie zwiesza (ME)


(Adi171717) #1

Przypomnial mi sie dziwny problem, ktory istnieje do dzisiaj, bo nikt mi nie potrafil odpowiedziec czemu sie tak dzieje...

Mianowicie, kiedy instalowalem kiedy windowsa me wszystko bylo w porzadku z uruchamianiem ponownym komputera. Teraz tak... na kolejna partycje zainstalowalem Xp Pro i wszystko bylo w porzadku przez jakies pol roku z jednym i drugim systemem i u.p. (uruchamianiem ponownym) jedengo i drugiego systemu...

No ale jak sie juz domyslacie po tym polrocznym okresie zaczelo sie cos chrzanic z u.p. na Windzie me !!

Najpierw me potem xp, 3 razy u.p. na me dzialalo az do chwili kiedy systemowi temu odechcialo sie u.p. kompa...

Kupilem nowy dysk twardy... z nadzieja, ze problem zniknie... a tu moje zdziwienie, bo wszystko jest tak samo... dodam ze nic nie wkladalem do kompa nowego, a obie windy sa oryginalne...

Kto jest na tyle sprytny i rozwiaze zagadke ?? :smiley:

Update

Zapomnialem dodac, ze robi sie czarny ekran i w lewym gornym rogu miga bialy, poziomy "_"


(Gregorpi) #2

Mam podobny problem tyle tylko ze pod win98se - mam tylko ten system na dysku i czasem (nie zawsze) przy uruchamianiu ponownym win zatrzymuje sie na planszy "Trwa zamykanie systemu windows..." :confused: Nie wiem czym to moze byc spowodowane, ale wydaje mi sie ze to wina jakiegos nieujawnionego bledu podczas instalacji systemu - jak to sprawdzic ?? :slight_smile:


(Jr14) #3

Tak to jest w OS'em ME. Miałem tego Windowsa i w życiu go nie zainstaluje - poprostu totalny szajz.