Urządzenia nie widzą TP-LINK TL-WR841N


(Kuba242) #1

Witam. Kupiłem powyższy router i próbowałem go dzisiaj podłączyć. Niestety, żadne urządzenie nie wykrywa nowej sieci. Korzystam z internetu w akademiku, gdzie musiałem ręcznie wpisywać IP, maskę, DNS. Po kliknięciu wykrywania automatycznego, urządzenie dobiera 'dynamiczne ip' (choć moim zdaniem powinno być statyczne), na którym również nie widać sieci. Próbowałem wszystkiego z tej strony http://www.tp-link.com.pl/article/?faqid=138 , z żadnym skutkiem. Nowa sieć bezprzewodowa potrafi się na chwilę pojawić, jednak i tak nie jest w stanie się połączyć, po czym znika. Przy połączeniu kablem routera z komputerem internet działa. Jestem kompletnie zielony w temacie, więc nawet nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za pomoc. Zrzuty ustawień będą pomocne ?


(niezDarek) #2

podłącz za pomocą kabla router, wpisz http://tplinkwifi.net/ login i hasło podaj, (jest po urządzeniem, ale to chyba wiesz, ) i sprawdź jak wyglądają ustawienia sieci bezprzewodowej, czy w ogóle jest włączona, są ustawione zabezpieczenia, czy jest włączone rozgłaszanie SSID 


(Kuba242) #3

Nie ogarnąłem, że do tego modelu potrzebuję jeszcze routera ADSL. Polecasz jakiś ? Byle niedrogi.


(Pudel89) #4

Od kiedy w akademiku jest adsl? O.o

Zawsze dostajesz Internet po kablu lan. Wpinasz go do Wan w tp linku i ustawiasz sobie resztę na routerze. Żaden adsl Ci nie jest potrzebny tylko ustawienie wlan odpowiednio


(Kuba242) #5

Jak wspomniałem - jestem zielony. Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale nie działa. Wrzucam zrzuty ustawień.

post-283290-0-78065600-1442138260_thumb.

post-283290-0-83994800-1442138262_thumb.

post-283290-0-35321600-1442138264_thumb.

post-283290-0-31734900-1442138267_thumb.

post-283290-0-34388500-1442138270_thumb.

post-283290-0-43282300-1442138273_thumb.

post-283290-0-41100200-1442138277_thumb.

post-283290-0-54533400-1442138311_thumb.


(niezDarek) #6

przypisz na stałe jakiś kanał a nie na AUTO, 


(Kuba242) #7

Pozmieniałem ustawienia, wrzucam wszystkie w linku plus jeszcze zrzut z inSSIDera, może coś pomoże. http://i59.tinypic.com/34px9o7.jpg

 

Na chwilę obecną są takie możliwości: